Opening Poëzieweek - Groene Engel Skip to main content

Opening Poëzieweek

Lezing/Debat

Het Poëzie Podium Oss (PPO) organiseert op woensdagavond 26 januari 2022 voor de 13e keer in Oss de opening van de nationale Poëzieweek. Het landelijk

thema dit jaar is Natuur. Deze avond omvat een uitgebreid programma van poëzie, muziek en theater.

De hoofdgast tijdens deze speciale poëzieavond is Teun van Laake (1990), schrijver, dichter en theatermaker uit Nijmegen. In zijn luisterliedjes en gedichten keert hij zichzelf binnenstebuiten en probeert de soms complexe realiteit te vatten in een bekoorlijk metrum. Hij bekijkt, overdenkt en bespot (zichzelf) waar hij dat nodig acht. Hierbij steekt hij zijn verbazing over hedendaagse fenomenen niet onder stoelen of banken en legt daarbij soms diepgewortelde patronen bloot. Maar boven alles hoor je zijn zoektocht naar oprechtheid. Op 17 december 2021 komt het liedje Kinky uit – de eerste single van zijn debuutalbum dat in de lente van 2022 het licht zal zien. Tijdens de Poëzieavond in de Groene Engel zal hij enkele liedjes van dat album spelen en geeft hij een voorproefje van zijn theatervoorstelling. 

Michel Nierop de 5 e stadsdichter van Oss schrijft gedichten waarin liefde, natuur, afscheid, humor, woordspelingen en fantasie kenmerken zijn in een poging mooie beelden op te roepen die mensen kunnen ontroeren of vermaken. Hij draagt een aantal van zijn stadgedichten voor. Daarnaast treedt een 6-tal dichters op die aangesloten zijn bij het PPO.

De muziek wordt verzorgd door Jos van Oorschot. Jos schrijft al lang liedjes, voor zichzelf en voor de bands waarin hij speelde. In het dagelijks leven werkt hij als ecoloog bij de gemeente Oss en dat hij begaan is met natuur en landschap hoor je ook aan zijn liederen op zijn album ‘Grens’. Dat verscheen in april 2021. Teksten die tot nadenken stemmen en ook discussies kunnen oproepen. Enkele van die liederen hoort u deze avond.

De avond begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

 • Datum
  woensdag 26 januari
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Cultuurlokaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:00
 • Zaal open
  19:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma