Ambitus - Groene Engel Skip to main content

Ambitus

Groene Engel & Ambitus present: onder deze noemer presenteert Groene Engel in samenwerking met Ambitus én andere poppodia in Nederland een reeks van vier unieke neoklassieke concerten. Ambitus is een keurmerk, bedacht door mensen met grote liefde voor lichte- en neoklassieke muziek en een fijne sfeer! In deze serie presenteren dé componisten van nu zich in een intieme setting live aan jou. Vanaf maart elke eerste zondagmiddag van de maand.

Annelie

Mysterieus, subtiel en meditatief. Woorden die passen bij de muziek van de Rotterdamse pianiste Annelie. Haar neoklassieke debuutalbum ‘After Midnight’ (2018), behaalde op Spotify meer dan twaalf miljoen streams en nu komt Annelie met nieuwe muziek. ‘Tuesday’ en ‘Lost’ zijn de eerste twee singles van haar tweede album dat later uit zal komen. Zelf noemt Annelie het verstilde, instrumentale popmuziek: door haar werk zo eenvoudig mogelijk te houden geeft ze luisteraars genoeg ruimte om hun eigen weg erin te kunnen vinden.

Koop hier je tickets

 

DeLange

DeLange (1972) is een neo-klassieke componist en pianist afkomstig uit Nederland. Hij schrijft voornamelijk stukken voor solopiano. DeLange schrijft in zijn eigen kenmerkende neo-romantische stijl. Zijn werk is enorm melodieus en vooral te spelen met ‘feather touch’ – een uitdrukking die hij graag gebruikt omdat het de dynamiek van zijn werk het beste beschrijft. DeLange vergaarde een groot internationaal publiek nadat hij zijn stukken als ‘Tristesse’ en ‘Nocturne’ uitbracht en daarvan de uitgeschreven bladmuziek publiceerde, waardoor mensen van over de gehele wereld hun persoonlijke uitvoering van zijn stukken speelden en deelden. Zijn composities werden online meer dan 16 miljoen keer beluisterd.

Koop hier je tickets

Olivia Belli

De Italiaanse Olivia Belli bereikt met haar poëtische pianocomposities een miljoenen publiek via streams, toonaangevende internationale radiostations en concerten. Haar grote inspiratiebron is het natuurlijke ritme van de natuur en dat hoor je terug in haar spel.

Ze studeerde piano aan het conservatorium, bij pianisten als Lazar Berman en Jörg Demus en begon voor het eerst te touren door Italië, Spanje en de Verenigde Staten als klassiek artiest. Ze bracht ook een reeks veelgeprezen albums uit met muziek van toonaangevende hedendaagse componisten, waaronder Philip Glass en Max Richter.

Koop hier je tickets

Maarten Vos & Kamiel Rongen

Maarten Vos is een Nederlandse cellist, componist en producer met een gezonde portie experimenteerdrift! De spil in zijn neo-klassieke composities is het geluid van de cello, waarbij de klanken van het instrument worden bewerkt en verrijkt door middel van akoestische en elektronische technieken en modulaire synthesizers. Rustig opgebouwde stukken evolueren naar vernietigende geluidsmuren vol drones en distortion, om vervolgens weer terug te keren naar de ingetogen klanken van de cello.

Koop hier je tickets

Blijf altijd op de hoogte van ons programma