Come out and play - Groene Engel Skip to main content

 

Festival Come Out and Play keert zaterdag 13 mei terug in en rondom Groene Engel! Live muziek, drie podia en gratis entree: ben jij er bij?

Scarlet Rose

Scarlet Rose startte in het land van Maas en Waal. Vlak voor de pandemie deed de band haar eerste optreden in de befaamde Cavern Club. In 2022 ging de band opnieuw naar Engeland voor een uitgebreidere tour met wederom een show in de Cavern Club. Op het moment werkt de band hard aan nieuw materiaal wat beschreven kan worden als een liefdesbaby van de bands ‘Vampire Weekend’, ‘Two Door Cinema Club’ en ‘Paul Simon’ op een laag van Afrikaanse en Latijns- Amerikaanse ritmes!

Misprint

De Nederlandstalige indiepopband Misprint fluistert je gemoedelijke woorden toe om je vervolgens met gruizig gitaargeweld de moshpit in te sleuren. Het Nijmeegse viertal zingt, schreeuwt en spuugt over emancipatie, afbakbroodjes en andere alledaagse zaken.

Video Lege Koelkast

Joy Killed the Duke

Joy Killed the Duke bestaat uit vier energieke idioten uit Utrecht. Sinds 2019 maken zij furore op de Nederlandse podia met een mix van grunge, punk en garage en een frontvrouw wiens stem binnenkomt als een stoomwals. Op het podium is de gehele band hyperenergiek en is niets te gek. Met hun kleurrijke outfits onderscheidt de band zich bewust van andere bands in het genre, omdat afwijken van de norm de norm zou moeten zijn.

De Nachtelijke Escapades

De Nachtelijke Escapades is een frisse, Leidse band die met een goede dosis humor en dichterlijke kunsten hiphop, funk, jazz en ska invloeden aan elkaar verbinden. Dit resulteert in enorm energieke concerten en een gegarandeerd feestje.

Ismena

Voor fans van: Emma Ruth Rundle, Chelsea Wolfe en Big Thief. Ismena is een 24 jarige indie artiest. die met dromerige, melancholische nummers thema’s behandelt zoals liefde, de dood en het nut van het bestaan. Ze heeft onlangs een soloalbum opgenomen genaamd ‘This Time’, deze zal ze op 15 september digitaal en op vinyl releasen. Ismena heeft op verschillende podia gespeeld van de Nieuwe Nor tot TivoliVredenburg. Ook was ze te gast bij 3FM en diverse andere radiostations. 

This Time – Ismena

Abdomen

Drie eigenzinnige Friezen die muziek maken die wordt beschreven als punk, garage en grunge. Maar noem het zoals je wilt: Genres zijn niet belangrijk, oordoppen wel. Liveshows zijn energiek, buitensporig, theatraal, chaotisch en ondefinieerbaar, maar vooral heel puur en hard. Abdomen bouwde veel live ervaring op door support te doen voor bands als Ex-Cult en Bad Breeding, deden mee met Popronde, speelden tijdens Eurosonic en deden shows in UK en Noorwegen.

Aestrid

Aestrid staat bekend om de intense live optredens. De bandleden houden ervan om te balanceren op de scheidslijnen waar muren van geluid, ambient soundscapes en post-hardcore hart-op-de-tong mentaliteit elkaar treffen. De band geeft alles tot de laatste toon heeft geklonken. 3voor12 Utrecht: “Volgers van Aestrid weten dat een liveshow van de band zowel voor de leden als het publiek als een catharsis kan werken: zorgvuldig opgebouwde spanning die zich in de loop van het optreden ontlaadt.” 3voor12 Utrecht bekroonde de releaseshow van het album ‘Silver’ (2016) zelfs tot show van het jaar en in meerdere eindlijsten van de recensenten van het platform wordt Aestrid ieder jaar weer uitgelicht.

Dripping Trees

Dripping Trees kiest voor een meeslepende sound overlopend van vuur-en-zwavel dynamiek, noise en vertellende verbeeldingskracht. Als ogen die wennen aan het donker begon het kwartet uit Eindhoven – na veelvuldig te experimenteren – bewust te raken van zijn eigen dramatische neigingen. Het debuut Fuel Of Mankind verkent een omgeving van wetteloosheid waar termen als ‘waarheid’ en ‘orde’ slechts onderdeel van een simulatie zijn.

Hoewel ze de donkerste hoofdstukken van de mensheid verkennen, omarmt Dripping Trees het creatieve proces met zowel geneugte als gezonde scepsis: sinistere uitstapjes van post-rock en slowcore krijgen een koude emmer van kluchtige computerinterludes over zich heen, waarbij de band in wezen alle emoties binnen het eigen werk in twijfel trekt.

White Mamba

White Mamba is een recht toe- recht aan rock ’n roll band uit Oss en Utrecht met leden van Deadbeats, Velcro Fly, the Gooch en Gifter. De muziek is hard, strak en zit ramvol met rauwe energie. Sinds 2021 werkt White Mamba aan een dijk van een setlist, die nu eindelijk ten gehore gebracht kan gaan worden. Zeer geschikt voor liefhebbers van bands als Mötorhead en Danko Jones. Biertje in de hand en gaan met die handel.

Stadsdichter & Co

Muziek van TurtleBack Lane en optredens van PPO-dichters* Joan Themen, Nancy Krijnen, Toverlantijn, Maxime en stadsdichter Michel Nierop.

Penvriend

Imre en Twan zijn oud en jong en schrijven samen liedjes. De combinatie van Imre haar gedetailleerde vertelkunst en Twan die met weinig woorden veel weet te zeggen resulteert in mooie, folky liedjes die af en toe plots weer door je hoofd spoken.

Imre: “Waar wil je over schrijven?”
Twan: “Eitjes.”
Imre: “Eitjes?”
Twan: “Ja, eitjes die uit het nest vallen.”
Imre: “Waarom?”
Twan: “Dat is toch triest?!”

Coming Back op YouTube

̶N̶I̶M̶U̶E̶

Pianospel en dromerige vocalen door Felice Parqui, lead vocalist en gitarist van MANNERISMS. 

Nu, sinds een lange tijd niet te hebben opgetreden, verschijnt Felice solo, zichzelf begeleidend op piano in de plaats van gitaar. 

Nummers geschreven samen met Luc Franken in het tijdperk ‘Age Of Aquariusʼ. Onderwerpen zoals verlichting, zelfontwikkeling, reflectie en vooruitstrevendheid.
Een nieuw hoofdstuk in haar muzikantencarrière, verschijnt ze met de alias  ̶N̶I̶M̶U̶E̶. 

Tailor Birds

Tailor Birds, afkomstig uit Australië, maakt dromerige experimentele electro-folk. Ze zingt, speelt elektrische viool en maakt gebruik van elektrische impulsen uit planten om haar composities te maken.

Ze vertelt verhalen over liefde, hoop, dromen, gemaakt op basis van de verhalen die ze hoort uit haar tijd op de weg. Samen met haar nieuwe 5-snarige elektrische viool, deelt zij haar kunst op het Come Out and Play Festival.

Raoul & the Wisemen

Raoul & the Wisemen is de formatie van zanger/songwriter Raoul Wijsma. De band maakt melodische pop songs met een warme, heldere sound en een vleugje elektronica. Hun muziek beschrijft de wereld om hen heen, de liefde en de botsing tussen gevoel en verstand. Welke kant ga je op? Melancholisch, maar altijd hoopvol. Raoul & the Wisemen is nieuwsgierig, houdt van nieuwe mensen ontmoeten, reizen en vooral van een open blik.

It’s an Illusion

Ziener

Ziener is de nieuwe ster aan het Osse rockfirmament met de nodige oudgedienden in de gelederen, afkomstig uit bands als In My Tree, Messina en Rattlesnake Shake. Ziener staat garant voor donkere rockmuziek met hardrockinvloeden. 

Stevig gitaarwerk vormt de ruige ondergrond voor de warme klanken van zanger Bert Jan Kuijpers. Melodieuze partijen wisselen het stevige werk af in goed uitgedachte nummers. De daar doorheen geweven toetsen en samples completeren de unieke sound van Ziener. 

Het is tijd voor Ziener om het podium te beklimmen. Dat wordt een heerlijk potje rocken op het Come Out and Play Festival!

Blijf altijd op de hoogte van ons programma