Wild Romance - Herman Brood's originele band - Groene Engel Skip to main content

Wild Romance – Herman Brood’s originele band

Concert

Staconcert

Terwijl het zweet van een waanzinnige tour met het beste Nederlandse album ooit – Shpritsz – nog niet is opgedroogd, blijven de legendarische Wild Romance geschiedenis schrijven. De Suburban Tour komt eraan met de beste songs van Herman Brood én his Wild Romance, aangevuld met vele andere klassiekers en natuurlijk onze hedendaagse hits. Het wordt absoluut één groot feest der herkenning met al die fijne herinneringen, maar ongetwijfeld ook alle emoties!

Suburban
Je stond in de rij bij Paradiso of Luxor en in de verte hoorde je gerommel. Om de hoek verscheen een grote, sinistere, zwarte, Amerikaanse SUV. Een Chevrolet Suburban. En je wist het: The Wild Romance is in the house!

Suburban. Een goedgekozen naam voor een goedgekozen auto, want Herman voelde zich op zijn best in de Amerikaanse suburbs, de gevaarlijke buitenwijken, doin’ nothin’ just hangin’ ’round met de outsiders, het gevaar, drank, drugs, en de beste soulmuziek uit de jukebox. De Wild Romance brengt dat gevaar terug bij jou op het podium.

Herman Brood en his Wild Romance groeiden eind jaren zeventig en begin jaren tachtig uit tot rockstars zoals Nederland nog nooit had gekend, met albums als Shpritsz en Cha Cha en succesnummers als Saturday Night, Dope Sucks, Rock & Roll Junkie, Never Be Clever en Still Believe. Het was Sex, Drugs, Rock ‘n’ Roll – met hoofdletters! En een hoop opwinding als Wild Romance op het podium stond, met Dany Lademacher (All Time favorite gitarist Benelux 2023), die even hard rockend als subtiel swingend uit de hoek kon komen, en David Hollestelle (All Time favorite gitarist Benelux 2019) die net zo venijnig kan riffen als hij eruit ziet.

Bezetting
Anno 2024 heeft Wild Romance the best there is aan boord: Dany Lademacher – Gitaar & Vocals David Hollestelle – Gitaar & Vocals Otto Cooymans – Toetsen & Vocals Jo De Roeck- Lead Vocals John Aponno- Bas Jan t ‘Hoen – Drums.

Onze concerten zijn popshows, tenzij expliciet wordt aangegeven dat het om een theaterconcert gaat. Dat betekent dat het publiek staat.

 • Koop tickets
 • Entree
  € 23,00incl. servicekosten
 • Datum
  vrijdag 31 januari
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:00
 • Zaal open
  19:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma