Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or - Warme Winkel
theater

Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or - Warme Winkel

Vincent Rietveld gaat voor de Louis d'Or - Warme Winkel

We worden geboren. We leven. We sterven. We glijden of vechten ons langs de hoogte- en dieptepunten. We slikken onze tegenslagen en counten onze blessings.  Als we inzoomen op het persoonlijk verhaal dan vinden we avonturen, twijfels, zwaar bevochten ontwikkelingen en een levensloop die het verfilmen waard is. Maar zoomen we uit, dan blijkt dat alles niet meer dan een grijs, vervuilend stukje overbevolking in een zee van onbeduidendheid. Er is maar één manier om je aan deze soep van middelmatigheid te onttrekken: prijzen winnen.

De Louis d’Or is een prijs die jaarlijks de meest indrukwekkende mannelijke, dragende rol beloont en Rietveld zet in deze voorstelling alles op het spel om een nominatie in wacht te slepen.

De voorstelling is het eerste deel in een serie over het individu in een overbevolkte wereld en onderzoekt 'excelleren' als antwoord op een gevoel van overbodigheid.

De voorstelling werd als een van de tien beste van het jaar geselecteerd voor het Vlaams en Nederlands Theater Festival en is volgens de Volkskrant 'een keerpunt in het theater'.

'Amusante satire' - NRC Handelsblad****
'Heerlijk theater' - de Volkskrant****