Turn Turn Turn - de Gemeenschap - Groene Engel Skip to main content

Turn Turn Turn – de Gemeenschap

Theater

*Een sportieve komedie over mantelzorg en desillusie *

In de stille beslotenheid van een dorp, ergens in Oost-Nederland, woont een vader met zijn dochter. Hij, een voormalig turnkampioen, zit na een val uit de ringen aan een rolstoel gekluisterd. Zij is haar eerste jeugd voorbij en wat ze misschien ooit aan verlangens heeft gehad wordt nu weggedrukt door haar taak als mantelzorger. Een buitenstaander zou zich verbazen over de symbiotische relatie tussen vader en dochter, die heen en weer beweegt tussen genegenheid en minachting, tussen zorg en frustratie.

Die buitenstaander komt er, in de gedaante van een jongeman, afkomstig uit de verre Randstad, die met zijn naar rust en ruimte verlangende ouders hier is komen wonen.

De komst van deze jongen, onschuldig en nieuwsgierig, doorbreekt het broze evenwicht tussen vader en dochter. De voormalige sporter ziet in hem een kans om zijn eigen gefnuikte ambities alsnog een belichaming te geven; de jonge vrouw maakt mee hoe onderdrukte verlangens hun weg naar erkenning zoeken. Dat de nieuwkomer helemaal geen sportambities heeft en dat zijn liefdesbelangstelling helemaal niet naar vrouwen uitgaat wordt door de andere twee zo lang mogelijk genegeerd. Niet hoe de dingen zijn is belangrijk, maar hoe je wil dat ze zijn.

‘Turn Turn Turn’ is een komedie over verlangen, lichamelijke beklemming en mantelzorg. Een verhaal over de provincie, waar eigen wetten gelden en waar men liever zwijgt dan spreekt.

**Smaakt naar meer?
**
Met groot succes biedt Groene Engel al twaalf jaar op rij een Onbeperkt Theater Abonnement aan. Met dit abonnement kan je naar alle theatervoorstellingen voor volwassenen. Zo hoef je geen keuze te maken uit ons mooie, gevarieerde aanbod. Beleef theater van dichtbij en laat je verrassen door bekende én nieuwe professionele theatermakers!

 • Koop tickets
 • Entree
  € 20,00incl. servicekosten
 • Datum
  donderdag 13 februari
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  20:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma