Tribute to Bram Vermeulen
specials

ism De Osse Bibliotheek

Tribute to Bram Vermeulen

Tribute to Bram Vermeulen

ism De Osse Bibliotheek

Op woensdag 4 september is het vijftien jaar geleden dat Bram Vermeulen is overleden. Voor Bibliotheek Oss reden om precies op deze dag een ode aan te brengen aan de zanger, componist en cabaretier.

Bram Vermeulen is vooral bekend van het baanbrekende Neerlands Hoop in Bange Dagen dat hij in 1965 samen met Freek de Jonge oprichtte. Na hun opsplitsing in 1979 gaat hij als soloartiest verder. Liedjes als Rode Wijn, De Steen en De Wedstrijd worden inmiddels als klassiekers beschouwd. Naast muzikant en cabaretier was hij ook schilder, schrijver en televisiemaker. Bram Vermeulen overleed in 2004 volkomen onverwacht aan een hartstilstand tijdens een vakantie in Italië. Hij werd 57 jaar.

Voor het optreden in Groene Engel heeft Stanza een selectie gemaakt van de mooiste liedjes van Bram Vermeulen. De band tourde vlak na zijn overlijden al eens met dit programma, maar speciaal voor deze avond wordt dit werk nog eens gespeeld. Frank Verhalen is een autoriteit op het gebied van het Nederlandse cabaret. Hij is recensent, historicus, docent en producent. Daarnaast was hij bevriend met Bram Vermeulen en heeft hij samen met hem gewerkt. Vorig jaar nog verscheen van zijn hand een lijvige verzamelbox over Neerlands Hoop in Bange Dagen.