Tim Knol
concert

Exclusieve seated show

Tim Knol

Tim Knol

Exclusieve seated show

Leuk dat je interesse hebt in dit concert. Lees voordat je een ticket koopt de speciale Groene Engel huisregels i.v.m. corona.

Let op: Het concert is seated, duurt 40 minuten en je kunt max 2 tickets kopen.

Tijdschema:
Show 1: 20:30 - 21:10 (inloop tussen 20:15 en 20:30 uur*)
Show 2: 21:45 - 22:25 (inloop tussen 21:30 en 21:45 uur*) 

*Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent.

Tim Knol (solo)

Sinds het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 gaat het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, de single Sam werd een hit en heel Nederland wist: deze jongen heeft talent. De carrière van Tim Knol is pas een jaar of tien bezig, maar de jonge singer-songwriter met de oude ziel heeft nu al meer memorabele momenten meegemaakt dan andere artiesten in een heel leven. Drie albums in drie jaar en optredens op alle grote festivals, in talloze clubs en in kleine én grote theaterzalen volgden. Met hoogtepunten als Pinkpop en Lowlands.

Knol groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek. Toch besloot hij het na zijn derde plaat Soldier On (2013) wat rustiger aan te doen, en in diezelfde sfeer nam hij ook zijn laatste soloalbum Cut The Wire (2018) op. In vele opzichten is ’Cut The Wire’ een fraaie liedjesplaat, precies zoals we dat van Tim Knol gewend zijn. Elk van deze dertien songs is een mooi miniatuurtje an sich, met eigen vorm, ontstaansgeschiedenis en betekenis. Zonder druk van buitenaf kon Knol uitgebreid de tijd nemen om de plaat stapsgewijs uit te vogelen. “Ik heb ‘Cut The Wire zelf opgenomen in mijn eigen studiootje. Ik wilde dit keer de tijd nemen, en niet het gevoel hebben van ‘tijd is geld’. Het is een heerlijke vrijheid. Maar dat kan ook gevaarlijk zijn.”

Vorig jaar liet hij weer een nieuwe kant van zichzelf zien en bracht hij het bluegrass album Happy Hour uit, met de Blue Grass Boogiemen! Met zoveel ervaring op zak, belooft dit een fantastische muzikale avond te worden!