Them Two The Gotcha! Crew - Groene Engel Skip to main content

Them Two The Gotcha! Crew

Concert

‘a throwback to the sound of Gotcha! and more’

Wie zich de dampende en spraakmakende optredens van Gotcha!, Hollands beste en vetste funkband ooit herinnert denkt waarschijnlijk het eerst aan frontmannen E1 ‘Rockattack’ Ten en Robadope Ro. Samen verantwoordelijk voor productie, muziek en teksten van o.a. culthits ‘Words & Music from da Lowlands’, ‘Naked’ en Mathilda da wicked witch’. Nadat Ro na twee albums eind 1993 met een knal de groep verliet speelde de band met tussenpozen en in diverse samenstellingen tot 2015 door waarna de dagen van de door George Clinton’s Funkadelic gezegende groep waren geteld. Nimmer sinds de eerste twee en meest succesvolle albums stonden Ro en Ten samen op het podium tot dit moment! De twee gepokt en gemazelde ‘punks with funk’ hebben elkaar weer helemaal gevonden en gaan terug naar hun hip hop roots onder de naam Them Two – The Gotcha! Crew.

Als een kado aan hun fans brengen ze als DJ & MC unit een ode aan hun repertoire met originele backing tracks, remixen en alternatieve versies van underground hits van Gotcha! en daarnaast en afhankelijk van de lengte van de set een selectie van werk uit hun catalogus van o.a.Trackaddicts, Lowlands Crew, The Lovefunk, Kraak & Smaak, OLaBOLA, Fatty Boom project, Nicotine en Paradise Funk. In 2023 is het 30 jaar geleden dat het tweede album ‘Gotcha! Gotcha! Gotcha!’ op cd werd gereleased en dat wordt gevierd met een spectaculaire re-release als dubbel en geremasterde vinyl uitgave op het ‘Sounds Haarlem Likes Vinyl’ (SHLV) label.

Gelijktijdig zal de 7” debuut single van Them Two (The Gotcha! Crew) het levenslicht zien. Ter promotie touren Ro en Ten langs clubs en festivals om ‘a throwback to the sound of Gotcha! and more’ te brengen. Verwacht een funk feest, een uitbundige en eclectische old school hip hop viering van hun muzikale erfenis, op weg naar nieuw materiaal.

 • Koop tickets
 • Entree
  € 19,00incl. servicekosten
 • Datum
  zaterdag 22 april
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  19:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma