theater

Ding Dong

Harriët Stroet / Feikes Huis / DudaPaiva Company

Harriët Stroet / Feikes Huis / DudaPaiva Company

Ding Dong

Ko van den Bosch regisseert en speelt Ding Dong

Doubledates, etentjes. Het ene stelletje dat bij het andere stelletje komt eten. Ding Dong .... daar zul je ze hebben, die motherfuckers, ze zijn te vroeg. Iedereen weet het: de eetafspraak is een kunst die je moet leren beheersen. Een slangenkuil waar je in moet leren overleven. 

Ding Dong is een unieke cross over tussen beeldend theater en teksttoneel. Naast Harriët Stroet speelt en regisseert Ko van den Bosch. Duda Paiva maakt de poppen en verzorgt de choreografie. Rik van den Bos schrijft het scenario voor deze beeldende voorstelling over de maakbaarheid van ons geluk.

Ding Dong gaat over mensen anno 2019. Mensen die leven in deze hypermoderne tijd, die leven met de wetenschap dat de computer het werk dat ze doen beter uit zou voeren. Mensen die de vele mogelijke rollen, kansen, levens, carrières en mogelijke vormen van liefde kennen. Ze denken te weten wat de ander zou moeten zijn om hen gelukkig te maken. Maar wat doe je dan als de ander niet is wie jij wilt dat hij is? Wat als geluk zich niet laat dwingen?  

De personages meten elkaar de maat tijdens een dinerdate. Wat een gezellig avondje had moeten zijn, wordt een krachtmeting. Als de strijd op volle kracht gevoerd wordt, blijkt dat ze vechten met hun eigen beelden.  Het wordt een emotioneel beeldend slagveld - als een nachtmerrie, waarin fantasie en werkelijkheid, gedachten en dromen tot leven komen. Zo worden dingen zichtbaar die normaal gesproken niet zichtbaar zijn.

Met Ding Dong slaat Harriët Stroet opnieuw een brug tussen teksttoneel en beeldend poppentheater, na de Wand (2016) in samenwerking met Ulrike Quade.  

Ding Dong, een verrassend dubbelspel dat dwars door alle regels heen dendert!