The Strikes
concert

Exclusieve seated show

The Strikes

The Strikes

Exclusieve seated show

Leuk dat je interesse hebt in dit concert. Lees voordat je een ticket koopt de speciale Groene Engel huisregels i.v.m. corona.
Let op: Het concert is seated, duurt 60 minuten en je kunt max 2 tickets kopen.

Tijden
Show: 20:30 - 21:30 (inloop tussen 20:15 en 20:30 uur*)
*Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, we beginnen op tijd.

The Strikes

The Strikes zijn terug!
Muddy Waters zei eens: De blues heeft een baby gekregen en ze noemden haar rock’n’roll. 12 jaar geleden begrepen The Strikes dit volledig en nu is deze baby volwassen. The “Original” Strikes are back in town! Deze topband speelt de blues zoals hij gespeeld moet worden. Onder aanvoering van een van Europa’s beste mondharmonicaspelers Big Pete stoomden de mannen begin 2000 door naar de top in Nederland en ver daarbuiten. Hun blueshelden werden niet slapjes geïmiteerd maar op zeer strakke manier gebracht.

Mondharper en zanger Big Pete behoeft geen introductie, je wordt gegarandeerd uit je schoenen geblazen wanneer hij zijn mondharmonica aan de lippen hangt! Hij toert regelmatig met de legendarische Red Devils, rockte de megazalen van Europa met ZZ-Top en speelt wereldwijd met de bluesgrootheden.
Gitarist Sjors Nederlof kan zich meten met de beste bluesgitaristen en ritmesectie Roelof Klein en Jody van Ooyen spelen bij talloze bands (o.a. Malford Milligan) en vele buitenlandse artiesten.

Hun debuutalbum “Bathroom Acoustics” kreeg fantastische recensies en bezorgden de mannen optredens op talloze gerenommeerde festivals door heel Europa. We hebben het hier het hier over een band waarvan de leden de planken uit het podium spelen!

" Hun muziek is puntig, venijnig en doorleefd, ...Met explosief samenspel voeren The Strikes hun liefde voor de oude Chicago Blues van Muddy Waters naar het heden. Live zijn ze beter dan op de plaat en zo hoort het, ..." Jan Vollaard, NRC

" Het optreden, de band, de muzikanten, waar iedereen op gewacht heeft. Dit is voor vandaag, de vrijdag dus, het absolute hoogtepunt." Bluesbreeker, recensie Kwadendamme Bluesfestival

" ...klinkt afwisselend stevig stompend, swingend shuffelend of geil slijpend, met hier een daar een swampy of psychedelisch tintje. " Marcel Haerkens, OOR