The Dublin Legends (voorheen The Dubliners) - Groene Engel Skip to main content

The Dublin Legends (voorheen The Dubliners)

Concert

Staconcert

Wat was het een feest in september met The Dublin Legends in Groene Engel en we zijn dan ook blij dat de mannen terugkomen!

Als The Dublin Legends het podium bestijgen, waan je je binnen een paar minuten in een Irish pub. Het kloppend hart van de Ierse steden en dorpen, waar verhalen over stoere zeebonken, vurige romances en ongelukkige liefdes rond gaan onder het genot van een pint Guinness of een goed glas whiskey. Een halve eeuw geleden stonden the Dubliners voor het eerst op Nederlandse bodem voor een serie optredens. Ruim 50 jaar later komen the Dublin Legends, de fakkeldragers van deze legendarische Ierse folkgroep, terug naar de Lage Landen. Met in hun gelederen zanger/gitarist Sean Cannon, de man die van 1982 tot 2020 deel uitmaakte van the Dubliners!

The Dublin Legends brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart. Ze hebben geen blinkende decors en special effects nodig om indruk te maken; goede Folk draagt zichzelf. En dat bewijst het begaafde viertal keer op keer als ze met hun enthousiasme en ritme de zaal op stelten zetten. ‘Molly Mallone’, ‘Whiskey in the jar’, Seven Drunken Nights, The Irish Rover en ‘Dirty Old Town’, stuk voor stuk klassiekers die je wel mee móet zingen. Tien jaar na het 50-jarig jubileum van de fameuze Dubliners is die fameuze naam dan wel geschiedenis, maar heeft de band nog geen fractie ingeboet op zijn ongeëvenaarde stijl. Folk met hoofdletters!

Onze concerten zijn popshows, tenzij expliciet wordt aangegeven dat het om een theaterconcert gaat. Dat betekent dat het publiek staat.

 • Koop tickets
 • Entree
  € 30,00incl. servicekosten
 • Datum
  donderdag 3 oktober
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal, Staanplaatsen, Zitplaatsen (beperkt aantal vrije zitplaatsen)
 • Tijden
 • Aanvang
  20:15
 • Zaal open
  19:15

Blijf altijd op de hoogte van ons programma