The Biggest Little Farm
film

Regie John Chester

The Biggest Little Farm

Filmvertoning in samenwerking met Herenboeren Oss en Boer-In-Natuur

The Biggest Little Farm

Regie John Chester

Filmvertoning in samenwerking met Herenboeren Oss en Boer-In-Natuur

Filmvertoning in samenwerking met Herenboeren Oss en Boer-In-Natuur. Herenboeren Oss is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Oss om samen duurzaam voedsel te gaan produceren. Na afloop van de film is er de mogelijkheid om met deze groep door te praten over het gezond en (h)eerlijk willen eten, met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Meer info: Herenboeren Oss.

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

 

 

Biggest Little Farm Biggest Little Farm Biggest Little Farm Biggest Little Farm