concert

Luisterprogramma in Groene Engel Café

Take Five Sunday: The Visual

Take Five Sunday: The Visual

Luisterprogramma in Groene Engel Café

Wat was het meest betoverende optreden tijdens Noorderslag 2019? Als je het Groene Engel programmeur Stijn Mertens vraagt is dat zonder twijfel The Visual. 'Ik vond ze al opmerkelijk sterk tijdens Popronde afgelopen jaar, maar in de tussentijd is de band enorm gegroeid. Ik hoor een soort vrouwelijke Jeff Buckley in een band die op bijzondere wijze een intieme, breekbare sfeer weet neer te zetten met kleine liedjes die plotseling uitmonden in overweldigende excapades. Deze band moet je live gezien hebben (check deze versie van 'Offering Shadows'). Ik heb een traantje moeten wegpinken, dat zeg ik eerlijk...'

Dus waar kunnen we dit seizoen van Take Five Sunday beter mee afsluiten dan met The Visual?

29 maart verscheen het nieuwe album 'Moments of Being'.

The Visual

The Visual bestaat uit Anna van Rij (zang/ gitaar), Timon Persoon (toetsen/effecten) en Tim van Oosten (drums/percussie). De Amsterdamse band schrijft donkere romantische ballades met dreigende spanningsbogen en bevreemdende soundscapes. The Visual trok al gauw de aandacht met adembenemende live-optredens – met name op Grasnapolsky, Le Mini Who?, de Melkweg en Paradiso Noord. In 2017 bracht The Visual de EP Translation uit, en op 29 maart 2019 verschijnt het debuut Moments Of Being bij Mink Records.

Moments Of Being kwam tot stand tijdens sessies in de Vlaamse ICP Studios met producer Reinhard Vanbergen (Das Pop), drummer Jochem van Rooijen (Keith Caputo) en bassist Martyn LeNoble (Jane’s Addiction, Marianne Faithfull). Gemixt door producer Darrell Thorp (Beck, Radiohead) en rasmuzikant Alain Johannes, die in het verleden nauw samenwerkte met artiesten als PJ Harvey en Mark Lanegan. Steve Fallone van Sterling Sound verzorgde de mastering. De videoclip voor eerste single ‘Figure’ kwam in premiere bij het Engelse platform Gigwise, en de tweede single, ‘Under My Skin’ werd via 3voor12 gepubliceerd.