Steffen Morrison - Groene Engel Skip to main content

Steffen Morrison

Concert

Belangrijk! Je hebt een coronatoegangsbewijs nodig voor dit event. Hiermee bewijs je dat je gevaccineerd bent, of negatief getest bent of dat je eerder corona hebt gehad. Klik hier voor meer info.

Moderne soul uit Nederland

Met zijn nieuwe album ‘Soul Revolution’, wat hij vorig jaar lanceerde, komt Steffen Morrison op 8 oktober naar Groene Engel. Steffen is met zijn band van 3 t/m 8 augustus de huisband bij studio Tokyo op NOS, het praatprogramma rondom de Olympische Spelen.

Steffen Morrison werd geboren op een donderdagochtend in 1978 in ’s lands hospitaal in Paramaribo. In de 11 jaren die hij in Suriname vanaf zijn geboorte doorbrengt is muziek het bindmiddel voor Steffen en zijn jeugdvrienden. Het is dan ook geen verrassing dat Steffen jaren later zijn doorbraak bij het Nederlandse publiek beleeft na zijn deelname aan The Voice Of Holland, het definitieve startschot van zijn muzikale carrière. Nadat Morrison in 2016 zijn EP Just Another Man uitbrengt gaat het hard. Naast verschijningen op de nationale tv en radio en een succesvol festivalseizoen wordt de single Old Enough to Know Better uiteindelijk verkozen tot Top Song op NPO Radio 2.

Met zijn nieuwe album Soul Revolution gaat Morrison op zoek naar de puzzelstukjes die zich vormen tot de man die hij vandaag de dag is geworden. Een belangrijk onderdeel hiervan is zijn jeugd in Suriname. Een veel terugkerend onderwerp op het album is dan ook de symboliek die Morrison vanuit de cultuur van zijn voorouders meekrijgt. Dit maakt Soul Revolution een zeer persoonlijk album waarop de soulzanger meer dan ooit laat zien wie er achter de artiest Steffen Morrison schuilgaat. Met het tien nummers tellende album levert Morrison een bijzondere, persoonlijke toevoeging aan het moderne soul genre.

 • Koop tickets
 • Entree
  16,50incl. servicekosten
 • Datum
  vrijdag 8 oktober
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  19:30
 • Zaal open
  19:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma