Soulfly - Groene Engel Skip to main content

Soulfly

Concert

Na meer dan twee decennia, talloze wereldwijde tournees en een dozijn albums blijkt dat undergroundicoon en pionier op het gebied van extreme metal Max Cavalera niet alleen overleeft, maar ook gedijt en nog steeds riff na moordende riff uitblaast. Dezelfde stem, hetzelfde lichaam en dezelfde geest die Soulfly in 1997 lanceerde, roept tot op de dag van vandaag onmogelijk zwaar lawaai op.

Een brute, levendige, extreme en opbeurende toegang tot de Soulfly-canon
Max, een van de meest productieve muzikanten in de geschiedenis van het genre, leidde Sepultura van Brazilië naar het wereldtoneel en maakte onderweg fans van Ozzy Osbourne, Deftones en Dave Grohl. Hij was medeoprichter van Nailbomb, Cavalera Conspiracy, Go Ahead And Die en Killer Be Killed, en bracht album na album uit met pittige bijval van critici en fans. Maar geen enkel project is zo uniek geïdentificeerd met Max als Soulfly, wiens titelloze debuut met een ongeëvenaarde vastberadenheid en geest arriveerde.

Ongeveer 25 jaar na de oprichting van de band worden essentiële Soulfly-knallers als ‘Jumpdafuckup’, ‘Back to the Primitive’, ‘Downstroy’, ‘Eye for an Eye’, ‘Ritual’ en ‘Dead Behind the Eyes’ live gevierd, net als Cavalera-klassiekers ‘Roots Bloody Roots’, ‘Refuse / Resist’, ‘Territory’ en ‘Dead Embryonic Cells’. Het laatste album Totem (2022) barst van de honger en energie, gesmeed door meer dan drie decennia als heavy metal-kracht.

Max maakt anthems voor het volk
Soulfly’s woeste anthems drijven extreme muziek tot het uiterste, terwijl ze deze injecteren met briljante momenten van trippy nuance en dissonantie. Soulfly is een viering van familie en nalatenschap. Wat Max Cavalera ook hamert op de bruggen van zijn viersnarige gitaren, het maakt altijd zielen vrij.

Totem wordt geproduceerd door Max samen met Arthur Rizk (Code Orange, Ghostemane, Outer Heaven) en heeft gastoptredens van John Powers (Eternal Champion), Chris Ulsh (Power Trip) en John Tardy (Obituary). Het bruist van de zwartgeblakerde thrash en death bite van moderne Soulfly-klassiekers als Ritual en Archangel, met knipogen naar de zware genadeloze groove van Primitive, Prophecy en Dark Ages.

 • Koop tickets
 • Entree
  € 36,00incl. servicekosten
 • Datum
  dinsdag 6 augustus
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:15
 • Zaal open
  19:15

Blijf altijd op de hoogte van ons programma