Smoove & Turrell + Supermoon
concert

Solid Brass – 10 Years of Northern Funk

Smoove & Turrell + Supermoon

Smoove & Turrell + Supermoon

Solid Brass – 10 Years of Northern Funk

Op vrijdag 28 februari mei viert Smoove & Turrell hun 10-jarige jubileum bij Groene Engel! Dit jaar bestaat de band tien jaar en dat vieren ze met een speciale tour en de uitgave van ‘Solid Brass – 10 Years of Northern Funk’, een album met de grootste hits uit hun carrière tot nu toe en twee nieuwe nummers.

Smoove & Turrell

In 2009 lanceerde Smoove & Turrell hun eerste album ‘Antique Soul’ met de hit ‘I Can’t Give You Up’. Sindsdien is de muzikale carrière van dj en producer Smoove en soulzanger John Turrell niet meer te stoppen. Met vijf albums op hun naam, waarvan ‘Mount Peasant’ vorig jaar uitkwam, verovert het duo al jaren lang clubs en festivals waaronder Glastonbury, Kendal Calling en Amsterdam Dance Event. De variant op de Engelse northern soulmuziek uit de jaren ’60 en ’70 wordt elk album in een speciaal S&T-jasje gestoken. Het duo mixed soul en funk met invloeden van rock, pop, disco en jazz en legt hier songteksten over het opgroeien in het noorden van Engeland, het leven na een tour en ongelijkheid. Ze laten alle hoogte- en dieptepunten van het leven zien, maar laten je er wel op dansen.

www.smooveandturrell.com

Supermoon
De opener van vanavond komt uit een ander sterrenstelsel gevlogen: Supermoon brengt dansbare funky popsongs met invloeden uit de 60's en 70's. Verwacht een combinatie van dikke grooves, sterke harmonieën en een van die lekkere accenten. Bands als Crosby, Stills & Nash, Steely Dan, Blowbeat en The Meters vormen de muzikale bodem van de band, dus dan heb je een idee. De band bracht eerder twee EP's uit en speelde door het hele land, waaronder shows met Average White Band en UB40.

“North Sea Jazz zou er verstandig aan doen deze eens te gaan checken, en misschien Lowlands ook wel” - Pinguin Radio / Flip van der Enden