Ryan McGarvey + Little Louis
concert

Ryan McGarvey + Little Louis

Dit concert is VERPLAATST van 11 april naar 23 oktober.

Ryan McGarvey + Little Louis

Dit concert is VERPLAATST van 11 april naar 23 oktober.

Ryan noemt Groene Engel zijn favoriete zaal in Nederland, wat een geweldige eer om hem weer te mogen verwelkomen!

Ryan McGarvey

Gitarist, zanger en singer-songwriter Ryan McGarvey uit Albuquerque, New Mexico, verwierf in 2010 grote bekendheid toen hij een plek verwierf op Eric Claptons prestigieuze Crossroads Guitar Festival. Sindsdien is hij zeer succesvol. In 2014 werd hij uitgeroepen tot beste gitarist tijdens de European Blues Awards.

Daarbij deelt McGarvey regelmatig het podium met grootheden als Eric Clapton, Kenny Wayne Shepherd, Joe Bonamassa en vele anderen. Met zijn meest recente cd ‘Heavy Hearted’ komt de gitaarvirtuoos en zanger in april naar Europa. Een absolute aanrader voor alle blues(rock) liefhebbers!

Lees hier ook de lovende recensie van Bluesmagazine. 

Little Louis

Gewapend met gitaar, footstomp en stembanden presenteert “Little” Louis van Empel zich op een verrassende en energieke wijze tijdens zijn optredens. De songs van Louis variëren van rauwe deltablues en duistere americana tot folky songs van velerlei aard. De belangrijkste invloeden zijn oude bluesmeesters als Blind Willie Johnson, Son House, Muddy Waters en John Lee Hooker maar ook artiesten als Beck, Bob Dylan, Johnny Cash en Tom Waits. Vol overgave vertolkt hij de blues op zijn eigen, unieke manier. Wars van clichés stoomt hij dwars door de diverse rauwe verschijningsvormen en uithoeken van de blues.