Robin Borneman - Groene Engel Skip to main content

Robin Borneman

Concert

Robin Borneman is een uitzonderlijk getalenteerde singer-songwriter en geen onbekende in het Osse! In de afgelopen jaren heeft Borneman met zijn verhalende muziek een enthousiaste en trouwe schare fans om zich heen verzameld.

Met het in 2019 uitgebrachte ‘Folklore III: The Cradle Tree’ voltooit Robin zijn ‘Folklore’ drieluik, waarvan deel I en II in respectievelijk 2015 en 2017 verschenen. ‘Folklore’ is een ambitieus folk-/roots-project en vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam die op zoek is naar zijn identiteit. Voorafgaand aan de Folklore trilogie brengt Robin in eigen beheer maar liefst zes albums uit.

In 2013 wordt Robin, via een Tom Waits cover, opgemerkt door het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra en ingelijfd als zanger van één van de grootste stadionacts van Amerika. Sindsdien speelt hij jaarlijks gedurende twee maanden – in november en december – zo’n 60 stadion shows op rij voor gemiddeld 20.000 bezoekers per concert. Daarmee komt hij aan grofweg een miljoen toeschouwers op jaarbasis, een statistiek die door geen enkele Nederlandse act wordt geëvenaard.

Winnaar We Want More

Na de voltooiing van de Folklore Trilogie begint Robin, nu het Folklore verhaal losgelaten kan worden, in alle rust te werken aan nieuwe muziek. In deze nieuwe periode is Robin ook op de Nederlandse TV te zien. Eerst in oktober 2020, in het RTL4 tv programma “I Can See Your Voice”. Zijn deelname daaraan is zo indrukwekkend dat Talpa Robin in 2021 uitnodigt mee te doen aan het succesvolle SBS 6 tv-programma ‘We Want More”. Het programma bestaat uit meerdere ronden en Robin weet door een imponerende versie van Adele’s ‘Skyfall’, de finale te bereiken! Dit werd zijn moment: Robin sloot zijn deelname met winst af!

 • Uitverkocht
 • Entree
  16,50incl. servicekosten
 • Datum
  vrijdag 18 februari
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  19:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma