Night of the Kings - Groene Engel Skip to main content

Night of the Kings

Film

Belangrijk! Je hebt een coronatoegangsbewijs nodig voor dit event. Hiermee bewijs je dat je gevaccineerd bent, of negatief getest bent of dat je eerder corona hebt gehad. Klik hier voor meer info.

Regie Philippe Lacôte // Canada, Frankrijk, Ivoorkust, Senegal 2020 // 93 min.

Als een verlegen jongen aankomt in de La Maca-gevangenis in Ivoorkust, waar de gevangenen het voor het zeggen hebben, wijst de Baas hem aan als de nieuwe ‘Roman’: verhalenverteller. Al snel komt hij erachter dat het een zaak van leven en dood is.

Een jonge en timide kleine crimineel komt aan in de Maca-gevangenis, midden in het Ivoriaanse oerwoud. Het is een wereld met zijn eigen codes en wetten. Hoogste baas onder de gevangenen is de Dangôro. Als die ziek wordt en niet langer kan regeren, dicteren de regels dat hij zijn eigen leven moet nemen om plaats te maken voor zijn opvolger. Lord Blackbeard is de zittende Dangôro. En hij is ziek.

Op zijn eerste dag in de gevangenis krijgt de jongeman een titel van Blackbeard: ‘Roman’, verhalenverteller. En vannacht is de ‘Nacht van de Roman’, een nacht van anarchie, waarin bloed moet vloeien. Met alle gevangenen verzameld, moet de Roman een verhaal vertellen. Hij kiest de geschiedenis van de legendarische rebellenleider Zama King. In een uitbundige stijl transporteert regisseur Philippe Lacôte (Run) ons van de gevangenis naar Zama’s verhaal en weer terug. Ondertussen vecht Blackbeard een verborgen oorlog uit om zijn heerschappij net iets langer te laten duren. De Roman blijkt een spectaculair verhalenverteller. Maar zijn missie wordt er een van leven en dood.

De Ivoriaanse filmmaker Philippe Lacôte (Run) heeft een achtergrond in radio- en hoorspelen, dus hij kent de waarde van een goed verteld verhaal. In zijn tweede speelfilm Night of the Kings speelt hij dan ook op inventieve manieren met vertelkunst, wat een spannend samenspel oplevert tussen verteller en luisteraars dat dans, gevecht, zang, poëzie en proza combineert. Night of the Kings werd bekroond op vele internationale festivals en won in Nederland zowel de Youth Jury Award op IFFR als de Camera Justitia Award op het Movies That Matter Festival.

 • Koop tickets
 • Entree
  9,00incl. servicekosten
 • Datum
  zondag 17 oktober
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  20:15

Blijf altijd op de hoogte van ons programma