New Cool Collective - Groene Engel Skip to main content

New Cool Collective

Concert

Staconcert

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

Hoe het begon
In 1993 stonden Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium in de Amsterdamse Soul Kitchen. Terwijl Graham B platen draait, speelt Benjamin: een unieke combinatie. Dit mondt uit in het achtkoppige New Cool Collective. De band speelde ontelbaar vaak in toonaangevende clubs en festivals over de hele wereld en werkte samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

De afgelopen jaren vulde New Cool Collective de imposante catalogus aan met albums als Electric Monkey Sessions 1 & 2, een bigband samenwerking met Orchestra Baobab saxofonist Thierno Koité en de quirky elektronische sounds op Dansé Dansé. Ook sleept de band in 2021 opnieuw een Edison Jazz nominatie in de wacht voor Trippin’ Redux. Een eerbetoon aan de samenwerking met Tony Allen, met hernieuwde versies van de opnamesessies die Allen en New Cool Collective hielden voor hun gezamenlijke album Trippin (2005).

Caleidoscopisch Yunikōn
Begin 2021 verhuist de band van Amsterdam naar Rotterdam en werkt met producer Simon Akkermans in een studio aan de Maas aan hun album YUNIKōN. Deze samenwerking zorgt voor frisse impulsen, waarbij de elektronische sounds van Dansé Dansé worden verrijkt met organische field recordings en Akkermans’ ‘wall of sound’. De titeltrack Yunikōn, verwijzend naar de ‘Epic Rainbow Unicorn Studio’, symboliseert het caleidoscopische karakter van het album.

Begin 2024 vierde New Cool Collective met een big band tour alweer hun 30-jarig bestaan, met uitverkochte shows in zalen als TivoliVredenburg en Paradiso. Tijdens de clubtour die nu volgt brengen ze hun zinderende combinatie van jazz, dance, latin, salsa en afrobeat ook naar Groene Engel.

Onze concerten zijn popshows, tenzij expliciet wordt aangegeven dat het om een theaterconcert gaat. Dat betekent dat het publiek staat.

 • Koop tickets
 • Entree
  € 22,00incl. servicekosten
 • Datum
  zaterdag 30 november
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal, Backstage Links
 • Tijden
 • Aanvang
  20:00
 • Zaal open
  19:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma