Nederland Leest Maria Zachea met schrijfster Judith Koelemeijer
lezing/debat

Door Bibliotheek Oss

Nederland Leest Maria Zachea met schrijfster Judith Koelemeijer

Nederland Leest Maria Zachea met schrijfster Judith Koelemeijer

Door Bibliotheek Oss

Schrijfster Judith Koelemeijer is op uitnodiging van Bibliotheek Oss te gast in cultuurpodium Groene Engel. Haar debuutboek Het Zwijgen van Maria Zachea staat een maand lang centraal in alle Bibliotheken van Nederland.

Judit Koelemeijer
Judith Koelemeijer (1967) schrijft literaire non-fictie en debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea. Hiermee won ze de NS Publieksprijs, het Gouden Ezelsoor en de Zaanse Cultuurprijs. Haar tweede boek Anna Boom (2008) werd ook een bestseller, net als haar autobiografische werk Hemelvaart (2013). Haar boeken worden alom geprezen om de literaire kwaliteit.

Gratis boek cadeau in de Bibliotheek tijdens Nederland Leest

In november gaat heel Nederland met elkaar in gesprek in de bibliotheek over één boek. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Deze moderne klassieker is voor leden en niet-leden vanaf 1 november gratis op te halen bij de Bibliotheek Oss.

Het boek: Het zwijgen van Maria Zachea

Het zwijgen van Maria Zachea is een moderne klassieker waarin een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis wordt ontvouwd die naadloos aansluit op het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen. Elke familie heeft zijn verhalen. In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie.

De aanvang van de avond is 20.00 uur. Kaarten zijn 7 euro voor leden van de bibliotheek en 10 euro voor niet-leden en verkrijgbaar via de website www.nobb.nl (klik op de 'bestel tickets button' op deze pagina) en in alle vestigingen van de NOBB.

Ontmoet de bibliotheek in Groene Engel
Ontmoet de bibliotheek in Groene Engel