Engeloord: MANNERISMS - Groene Engel Skip to main content

Engeloord: MANNERISMS

Concert

Dromen tot leven wekken en melancholische gebieden verkennen…

Afkomstig uit Eindhoven reist MANNERISMS af naar sfeervolle en melancholische gebieden met een simplistische en intieme benadering. Met kalmerende lage zang, galmende gitaren en minimalistische percussie, vertelt en versterkt de band de dromen van oprichter Felice Parqui. Haar doel is om het onderbewuste in een staat van reflectie vast te leggen.

MANNERISMS begon als een soloproject waarbij Parqui optrad op intieme locaties. Haar gitaar, ontdaan van effecten, leidde de luisteraars door haar dromen die ze met haar vocale verhalen waarmaakte. In 2018 vormde Parqui de band, bestaande uit (akoestische) gitarist Mat Van Baest & percussionist Tjalling De Leeuw In ’t Veld. De band werd in wezen gevormd rondom Parqui’s afstuderen. Vanwege het unieke kenmerk van verhalen vertellen en muziek maken, evenals de chemie tussen de leden, werd het voor hen duidelijk dat dit project moest worden voortgezet.

In 2021, na jaren van muzikaal onderzoek, brengt MANNERISMS haar debuut album “DREAM STATE” uit. Met Parqui trouw aan haar doel, definieert Van Baest het mysterie, terwijl De Leeuw In ’t Veld het verhaal dynamisch interpreteert. Van begin tot eind is het album een spookachtig en tegelijkertijd zeer rustgevende en eerlijke ervaring.

Ellenor Vora

Ellenor Vora (Ellenor Victoria Odessa Rose Alice Meijer) Is een muzikant/artiest uit Nederland (Eindhoven). Ze creëert melancholische liedjes, gecombineerd met dromige, dissonante gitaarlijnen. Doormiddel van haar fragiele stem en haar gitaarlijnen, ontstaat er een melancholische sfeer. Haar muziek is geïnspireerd door Daughter en Chelsea Wolfe.

Ellenor Vora heet eigenlijk Ellenor Meijer, maar koos voor Vora als artiestennaam. Vora is namelijk een afkorting van haar andere namen, namelijk Victoria Odessa Rose Alice. Ze heeft gestudeerd aan het Rock City Institute, gevestigd in popmuziekcentrum Popei in Eindhoven. Maar Ellenor Vora doet vooral veel zelf. Zo heeft ze in september 2018 haar eerste EP uitgebracht ”All The Shards”, waarvoor ze ook de artwork

heeft gemaakt. Ook heeft ze de tracks zelf geproduceerd. De sfeer van deze EP is melancholiek, duister en ingetogen. Haar heldere stem kleurt goed bij de muzikale decors die ze heeft opgebouwd met elektronische drums, keyboard, gitaar en bas. Het tempo van haar muziek is meestal traag, wat een meeslepend effect creëert.

In december 2020 heeft ze haar single Doom uitgebracht. Ook deze song is duister en meesleepend, maar neigt meer naar de electronische pop kant.

Ellenor Vora wilt een sfeer opbouwen, een verhaal vertellen.

Blijf altijd op de hoogte van ons programma