Makas - Groene Engel Skip to main content

Makas

Concert

Let op: De komende drie weken tot en met 3 december mogen we door de nieuwe coronamaatregelen geen staconcerten/events organiseren. We laten je zo snel mogelijk weten wat de gevolgen zijn voor dit concert. Kaartkopers ontvangen hierover bericht via een mailing.

Sinds 2015 heeft de Anatolische rockband MAKAS al vele harten veroverd van psychedelische en Anatolische rockliefhebbers in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië en Turkije.

Het debuutalbum van MAKAS is in juni 2019 uitgebracht door Pharaway Sounds en is een nieuwe benadering van Turkse traditionele muziek.

MAKAS biedt zijn publiek een mix van verschillende stijlen uit Anatolië, met een eigen aanpak. Dit heeft tot gevolg dat het publiek gefascineerd en verrast blijft en gehecht raakt aan de kracht en afwisseling van de klanken van deze band. De teksten van de muziek gaan veelal over vriendschap en liefde. Voor meer info: www.makasband.com

Van verleden naar heden tour

Tussen de jaren ‘67 en ‘80 herenigden vele gastarbeiders met name uit Turkije en Griekenland zich met hun gezin in Nederland. Toen de gezinnen waren herenigd was er weinig vermaak en vertier voor hen. Er ontstond een underground scene met o.a. bioscopen, Turkse videotheken en feestjes bij mensen thuis of op ongewone locaties, zoals oude panden en zalen. MAKAS wil deze “underground cultuur” en het ontstaan daarvan met een zo breed mogelijk publiek delen. MAKAS gaat filmfragmenten tonen en de filmmuziek live spelen waarbij ze het publiek geleidelijk meenemen naar de sfeer uit die tijd.

Kom en proef de nostalgie!

Belangrijk! Je hebt een coronatoegangsbewijs nodig voor dit event. Hiermee bewijs je dat je gevaccineerd bent, of negatief getest bent of dat je eerder corona hebt gehad. Klik hier voor meer info.

 • Koop tickets
 • Entree
  13,50incl. servicekosten
 • Datum
  zondag 15 mei
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  16:00
 • Zaal open
  15:00

Blijf altijd op de hoogte van ons programma