concert

Magnapop + Harker (UK)

Magnapop + Harker (UK)

www.magnapop.com

De Amerikaanse band Magnapop vind je terug in het rijtje The Breeders, The Pixies, The Posies, Nada Surf etcetera. Het kwartet uit Atlanta, Georgia brak menig potje in de indierockscene in de jaren '90 en heeft nog steeds een hondstrouwe aanhang. Hun platen werden geproduceerd door onder meer Bob Mould en Michael Stipe en verschillende nummers zijn gecoverd door gevestigde namen als EELS en R.E.M.

Vaste waarden zijn zangeres Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris die vanaf de eerste dag de spil van de band vormen. Na twee uiterst succesvolle en grotendeels uitverkochte tours in 2017 en 2018 heeft de Amerikaanse band Magnapop besloten om in september 2019 nogmaals in originele bezetting een aantal club- en festivalshows te doen in Nederland en België.

Harker

De support deze avond komt van Harker. Wat begon als een solo project van frontman Mark Boniface in 2014 bloeide uit tot een collectieve powerhouse van een band: de Britse emogaze band Harker. Met hun voeten geworteld in popmuziek, en hun hoofden in een wolk van 90's fuzz en Dischord Records klassiekers hebben ze de afgelopen vijf jaar het podium gedeeld met bands als Beach Slang, Ducking Punches, Spanish Love Songs en Red City Radio.