Literaire talkshow met Aafke Romeijn en Henk van Straten
lezing/debat

Het Osse Boekenbal

Literaire talkshow met Aafke Romeijn en Henk van Straten

Literaire talkshow met Aafke Romeijn en Henk van Straten

Het Osse Boekenbal

Boekenweekactiviteit Henk van Straten en Aafke Romeijn geannuleerd

In verband met ziekte van schrijver Henk van Straten gaat de Boekenweek-activiteit die hij samen met Aafke Romeijn in Groene Engel op uitnodiging van boekhandel Derijks en Bibliotheek Oss zou geven, niet door. De voorstelling wordt uitgesteld en reeds gekochte toegangskaarten blijven geldig.

Door Bibliotheek Oss en Boekhandel Derijks

Dwarsdenkers op Osse boekenbal! In het kader van de landelijke Boekenweek organiseert Bibliotheek Oss in samenwerking met Boekhandel Derijks een literaire talkshow met als hoofdgasten Aafke Romeijn (schrijver, muzikant) en Henk van Straten (schrijver, journalist, columnist). Het thema van de Boekenweek dit jaar is rebellen en dwarsdenkers. Dit omdat we volgens de organisatie dwarse denkers en rebelse schrijvers nodig hebben om taboes te doorbreken en vernieuwing te brengen. Aafke Romeijn en Henk van Straten hebben een reputatie op dit gebied. De twee schrijvers worden geïnterviewd door de jonge popjournaliste Luca de Louw. Daarnaast lezen ze voor uit eigen werk en geeft Aafke Romeijn ook een mini-concert. Na afloop is er muziek van een DJ.

Aafke Romeijn

Aafke Romeijn (1986) debuteerde in 2018 met de politieke sciencefictionroman Concept M waarin ze in het hoofd kruipt van een terroriste. Naast schrijver is Romeijn vooral bekend als muzikant. Haar laatste album M uit 2019 kan gezien worden als de soundtrack bij het boek. Naast alle muzikale en literaire bezigheden schrijft ze geregeld voor Vrij Nederland en is ze columnist voor LINDA.

Henk van Straten

Henk van Straten (1980) kijkt in de bundel Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké uit 2019 met een vergrootglas naar het dagelijks leven. Het is een werkwijze die de Eindhovense schrijver niet schuwt. Boeken als Wij zeggen hier niet halfbroer en Berichten uit het tussenhuisje gaan over zijn eigen angsten en tekorten. Iets wat zijn autobiografisch werk pijnlijk oprecht en ontroerend maakt. Naast schrijver is Van Straten ook journalist en columnist.