lezing/debat

Door Bibliotheek Oss

Lezing Frits Spits over rouwverwerking

Lezing Frits Spits over rouwverwerking

Door Bibliotheek Oss

In Groene Engel in Oss is woensdag 9 december Frits Spits te gast. De radiopresentator komt vertellen over zijn laatste boek Alles lijkt zoals het was dat een ode is aan zijn overleden vrouw Greetje. De lezing is een initiatief van Bibliotheek Oss in samenwerking met hospice de Oase en Rouwcafé Oss en wordt twee keer gehouden: om 19.00 uur en om 20.30 uur.

In Alles lijkt zoals het was koppelt Frits Spits recente Nederlandstalige liedjes aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven samen met Greetje. Op deze manier brengt hij een ontroerende en liefdevolle ode aan haar. Deze liedjes zijn bij elkaar gebracht op twee cd’s die toegevoegd zijn aan het boek.

Frits Spits
Frits Spits werd in 1948 als Frits Ritmeester geboren in Eindhoven. Na zijn studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht werd hij bekend als presentator van het radioprogramma De Avondspits. Op het moment presenteert hij elke zaterdagochtend op NPO Radio 1 het programma De Taalstaat waarin de Nederlandse taal centraal staat.

Bas Bienes
Als speciale gast is Bas van Nienes aanwezig. Voor zijn band Mensenkinderen heeft hij vaak eeuwenoude gezangen uit het Liedboek der Kerken opnieuw op muziek gezet en er kleine liedjes van gemaakt die veel troost bieden.

De lezing wordt twee keer gehouden: om 19.00 uur en 20.30 uur. Kaarten zijn 7 euro voor leden van de bibliotheek en 10 euro voor niet-leden en verkrijgbaar via de website www.nobb.nl en in alle vestigingen van de NOBB.

Ontmoet de bibliotheek in Groene Engel
Ontmoet de bibliotheek in Groene Engel
Mensenkinderen
Mensenkinderen