Kapsalon Romy
kids

Regie: Mischa Kamp

Kapsalon Romy

Kapsalon Romy

Regie: Mischa Kamp

Een hartverwarmende film van regisseur Mischa Kamp, naar het scenario van Tamara Bos; de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas. Met Beppie Melissen, Noortje Herlaar en Vita Heijmen.

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Tip! Voor af na de film kun je in Groene Engel genieten van een gezellige én vooral lekkere Kinder High Tea. Voor 7,50 euro krijg je verschillende kleine zoete en hartige hapjes!

Kapsalon Romy Kapsalon Romy Kapsalon Romy Kapsalon Romy
De Volkskrant **** “een aangrijpende en levenslustige film”
Trouw ***** “’Kapsalon Romy is nuchter, helder, grappig én hartveroverend geëngageerd”