Judy Blank
concert

exclusieve seated show

Judy Blank

Judy Blank

exclusieve seated show

Leuk dat je interesse hebt in dit concert. Lees voordat je een ticket koopt de speciale Groene Engel huisregels i.v.m. corona.

Let op: Het concert is seated, je kunt max 2 tickets kopen.

Tijdschema:
21.30 inloop
21.45 aanvang
*Zorg dat je op tijd aanwezig bent

Judy Blank

Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander zuidelijk Amerikaans gehucht zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht. Vanwaaruit ze flink op koers is om de wereld te veroveren met haar bluesy americanaliedjes.

De broeierige hitsingle ‘Mary Jane’ werd uitgeroepen tot Topsong op Radio 2, ze deelde het podium met Seasick Steve en met haar folkballad ‘1995’ veroverde ze zelfs het hart van niemand minder dan Elton John. Voor een 23-jarige heeft ze al heel wat ervaring op haar naam staan. Haar debuut ‘When The Storm Hits’ verscheen in 2014, waarna ze speelde op North Sea Jazz, Lowlands, en ja ook in Oss tijdens de Popronde. Wilde plannen en grote dromen leiden tot meerdere reizen naar de zuidelijke staten van Amerika. Ze speelde in donkere koffiebarretjes in New Orleans, ruige clubs in New York en ontpopte zich tot een eigenzinnige liedjesschrijfster, begenadigd gitariste en ontwapenende zangeres. Overal weet ze moeiteloos luisteraars aan zich te binden met haar innemende optredens.

Begin vorig jaar debuteerde ze op SXSW in Austin, ze toerde Europa rond met de indierockers van SUSTO (US) en ze stond als eerste Nederlandse act ooit op AmericanaFest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre. Maar we zijn haar nog niet kwijt. Blank is inmiddels weer terug in Nederland, een paar miljoen streams verder, en bracht afgelopen najaar het tikkie wildere broertje van ‘Morning Sun’, de EP ‘Morning After’, uit. 
Op Eurosonic/Noorderslag won ze begin dit jaar het prestigieuze popstipendium van het Cultuurfonds, een week later stond ze op AmericanaFest UK in Londen, toert met Sam Lewis (US) en later dit jaar verschijnt tevens het laatste deel van de Morning-trilogie op -jawel- casetteband: The Morning Tapes. Eén ding is zeker: Judy Blank kan slecht stilzitten. En dat is maar beter ook!