Inferum + The Lucifer Principle + Pictura Poesis
concert

Groene Engel Heavy

Inferum + The Lucifer Principle + Pictura Poesis

Inferum + The Lucifer Principle + Pictura Poesis

Groene Engel Heavy

Inferum

Inferum is een Mechanical Death metal band uit Eindhoven, Nederland, gevormd in 2016. Ze brengen zware, progressieve en groovy riffs in combinatie met strakke drums en brute vocalen op een manier die bijna mechanisch klinkt. De groep bestaat uit muzikanten met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar; vocalist Morrison de Boer, gitaristen Ozzy Voskuilen en Lars Deelman, Bassist Stan Albers en drummer Wouter Macare.

Ondanks hun jonge leeftijd hebben ze al veel bereikt; ze wonnen zowel de jury als publieksprijs bij de Nederlandse Metal Battle, de Nederlandse Wacken Battle en een 3e prijs op de internationale Wacken Battle, als jongste band ooit die met een prijs naar huis gaat. Ze deelden het podium met bands als Cryptopsy (EP-release show van Modern Massacre), The Charm The Fury, Vader, Suicide Silence, Entombed A.D. en talloze ‘’upcoming’’ acts zoals For I Am King en Sisters of Suffocation.

Na de EP in 2017, komt Inferum in 2019 met een eerste full-length album ‘’Human Disposal’’, met een flinke uitbreiding qua sound, maar ook op livegebied gaan ze nog een stap verder. Inferum staat voor spectaculaire, energieke shows die je hongerig naar meer achterlaten.’

Pictura Poesis

Pictura Poesis is opgericht in het zuiden van Nederland in het begin van 2013. Hun inspiratie halend uit kunst en literatuur, combineert de band met succes een breed spectrum van klassieke muziek met energieke blackened death metal. De laatste CD ‘Nightmares’ werd uitgebracht op 31 oktober 2018 waarmee de 3 eerdere releases uit 2013, 2014 en 2017 werden opgevolgd.

The Lucifer Principle

The Lucifer Principle staat al zo’n 15 jaar garant voor een opzwepende, breed toegankelijke portie Stomping Death Metal. De band ging in 2004 van start en bracht in rap tempo twee succesvolle demo’s en twee zeer goed ontvangen full-lenght releases uit. De aanvalstactiek resulteerde in een intensief speelschema in binnen- en buitenland.

TLP was te zien op festivals zoals, De Zwarte Cross, Alcatrazfest (B), Loud From The South, Stonehenge, Graspop (B), Brutal Assault (CZ) en bijvoorbeeld Dokkem Open Air. Het illustere vijftal liet een verpletterende indruk na in zalen zoals De Melkweg, Gigant, Atak, Burgerweeshuis, De Kreun (B) en 013 en als support voor bands als Entombed, Obituary, Sepultura, Devildriver, Lamb Of God, Macabre en Death (to all).

Na een roestfase van zo’n zeven jaar deed een beetje kruipolie in vorm van nieuwe songs de machine weer aanjagen en bracht de band in 2017 hun derde album, ’Play Dead’ uit. Begin 2018 verliet mede-oprichter Giedo van de Graaf TLP en werd z’n plaats headbangend ingevuld door Hein Willekens (Splinterbomb, ex Legion Of The Damned).

Als “live-band to the core” ging TLP weer los op diverse festivals (o.a. Occultfest, Tattoofest indoor en Doc’s Metalcruise) en club gigs. The Lucifer