Ida Nielsen & The Funkbots + Sonny Ragg
concert

Bassiste en multi-instrumentaliste Prince

Ida Nielsen & The Funkbots + Sonny Ragg

Dit concert is VERPLAATST van 2 mei 2020 naar 30 april 2021.

Ida Nielsen & The Funkbots + Sonny Ragg

Bassiste en multi-instrumentaliste Prince

Dit concert is VERPLAATST van 2 mei 2020 naar 30 april 2021.

Ida Nielsen

De Deense bassiste, multi-instrumentaliste en componiste Ida Nielsen ken je waarschijnlijk uit haar tijd bij Prince. Nadat Prince haar had uitgenodigd voor een jamsessie, sloot ze zich in 2010 aan bij zijn band The New Power Generation. In 2013 ontstond daarnaast de vierkoppige powerhouse rockband 3rdeyegirl. Met beide bands heeft ze intensief getourd tot zijn tragische en vroegtijdige overlijden in april 2016. Haar tijd in de bands van Prince beschreef Ida als “a huge gift and as the most magical musical journey ever, and an on-going learning experience beyond all imagination.”

Inmiddels maakt Ida flink naam als soliste en bandleider. Sinds haar derde solo album Turnitup (2016) tourt ze door Australië, Europa, Azië en de VS met haar band. Momenteel is ze hard bezig met haar vierde album waarvoor ze net als bij haar andere drie albums alle instrumenten zelf inspeelt, alles zelf produceert en programmeert. Haar muziek wordt beschreven als een mix van oldschool funk, hiphop, reggae en een vleugje wereldmuziek, bomvol catchy melodieën en natuurlijk heel veel bas. Verwacht een denderende, groovende funkshow!

Sonny Ragg

Funky rock 'n' roll

Je zag ze reeds eerder op Muziekboulevard 2019. Sonny Ragg, een band die gaat voor zoals ze het zelf noemen ‘Funky Rock ‘n Roll’. De Bosche band is inmiddels een mengelmoes van muzikanten uit heel het land. Ze gaan voor dansbare nummers op geheel eigenwijze en rauwe manier gespeeld. Op het podium veel energie waardoor menig publiek uit zijn dak gaat. De inspiratie wordt gevonden in het werk van grootheden zoals James Brown, Lenny Kravitz, Wild Cherry en The Black Crowes. Hou je van Hammond, funky riffs en dansbare grooves.... dan is Sonny Ragg er voor jou!!