Harmonica Blowout: Greg Izor + Steven Troch + Thomas Toussaint - Groene Engel Skip to main content

Harmonica Blowout: Greg Izor + Steven Troch + Thomas Toussaint

Concert

Harmonica Blowout: Het concept is simpel. Blues harmonica als hoofdgerecht, geserveerd door spelers die behoren tot het neusje van de zalm!

Zet daar nog een killer band bij en je weet dat een feestje niet ver weg is. Dus liefhebbers van blues harmonica; don’t go no further! Deze heetgebakerde bezetting rondom Greg Izor (USA), Belgische harmonica ace Steven Troch (initiator van dit project) en de Nederlandse Thomas Toussaint zijn klaar om hun show vol — veelal zelf gepende — songs bij je af te leveren. Ze smeden samen een unieke mix van smaken binnen Amerikaanse blues– en rootsmuziek die verrassend goed hand-in-hand gaan. Izor’s muzikale vorming vond plaats in New Orleans en Austin, onder de vleugels van o.a. Lazy Lester en Jumpin’ Johnny Sansone, waarna hij uiteindelijk in 2021 naar Madrid verhuisde. Zijn niet-te-missen kwaliteit als songwriter en zijn opvallende, krachtige zangstijl maken Izor tot wie hij is; hij brengt met recht zijn eigen stijl in de mix. Louisiana grit, Austin soul, lowdown Chicago heat, blues harmonica powerhouse is on a roll!

Steven Troch is al meer dan 25 jaar aan de weg aan het timmeren als frontman (Fried Bourbon, Steven Troch Band) en als sideman (Tiny Legs Tim, Gene Taylor, Lon Eldridge). Door de jaren heen ontwikkelde hij een eigenheid die diep geworteld is in de blues maar ook invloeden van andere genres bevat. Als songwriter switcht Troch moeiteloos tussen low down blues, hard-driving swing en tropische heupwiegers. Thomas Toussaint viel halverwege het vorige decennium in de prijzen als ‘Beste Harmonicaspeler van Nederland’ en ontwikkelt zich sindsdien gestaag als graag
geziene frontman, zanger en harmonicaspeler.

Naast Izor, Troch en Toussaint wordt de band compleet gemaakt door:
Harm van Essen — gitaar/zang
Dirk Wagensveld — bas
Paolo de Stigter — drums/zang

 • Koop tickets
 • Entree
  € 22,00incl. servicekosten
 • Datum
  zaterdag 13 januari
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  19:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma