Groene Engel & Ambitus present: Maarten Vos & Kamiel Rongen - Groene Engel Skip to main content

Groene Engel & Ambitus present: Maarten Vos & Kamiel Rongen

Concert

Groene Engel & Ambitus present: onder deze noemer presenteert Groene Engel in samenwerking met Ambitus én andere poppodia in Nederland een reeks van vier unieke neoklassieke concerten. Ambitus is een keurmerk, bedacht door mensen met grote liefde voor lichte en neoklassieke muziek en een fijne sfeer! In deze serie presenteren dé componisten van nu zich in een intieme setting live aan jou. Vanaf maart elke eerste zondagmiddag van de maand.

Maarten Vos

Maarten Vos is een Nederlandse cellist, componist en producer met een gezonde portie experimenteerdrift! De spil in zijn neo-klassieke composities is het geluid van de cello, waarbij de klanken van het instrument worden bewerkt en verrijkt door middel van akoestische en elektronische technieken en modulaire synthesizers. Rustig opgebouwde stukken evolueren naar vernietigende geluidsmuren vol drones en distortion, om vervolgens weer terug te keren naar de ingetogen klanken van de cello.

Maarten Vos maakt deel uit van een opwindende beweging van artiesten en werkte samen met o.a. Julianna Barwick, Alex Smoke, Greg Haines, Stimming, Joep Beving, Sebastian Plano, Colin Benders (Kyteman) en het Asko Schönberg Ensemble. Vos stond op festivals als Le Guess Who?, Rewire, Amsterdam Dance Event en Lowlands. Hij componeerde muziek voor verschillende kunstdisciplines, werkte samen met modeontwerper Iris van Herpen, beeldend kunstenaars Maotik en Nick Verstand, schreef muziek voor hedendaagse dansgezelschappen als Conny Janssen en maakte muziek voor film. Vos experimenteert met nieuwe technologieën in ruimtelijk geluid zoals 4DSOUND.

Kamiel Rongen

Kamiel Rongen is een Amsterdamse kunstenaar die met zijn hypercreatieve werk de hele wereld over gaat. Zijn werk is hypnotiserend. Verslavend. Zo goed en origineel dat je niet weg kan kijken. Wat hij doet? Hij maakt video’s. Audiovisuele meesterwerken. Hij schept landschappen. Laat verf door water vliegen. En gebruikt daarbij nagellak, glitters, passievruchtpitjes en allerlei verschillende vloeistoffen. Van dichtbij filmt hij hoe hij de felgekleurde verf door een vissenkom reist. De mooiste fragmenten gebruikt hij voor zijn video’s.

Lunch- of borrelarrangement

Combineer je komst met een lekkere lunch vooraf in de Brasserie of een afsluitende borrel in het Cultuurlokaal. Voor 25 euro heb je een ticket voor het concert met een lunchgerecht of een borrelplank (excl. drankjes). Een los ticket voor een Ambitusconcert kost 19,50 euro.

In onze ticketshop maak je de keuze tussen een lunch- of borrelarrangement of een regulier ticket. Op de dag van de voorstelling krijg je bij vertoon van je ticket een voucher voor het bijbehorende arrangement.

 • Koop tickets
 • Entree
  vanaf 19,50incl. servicekosten
 • Datum
  zondag 5 juni
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  14:00
 • Zaal open
  13:00

Blijf altijd op de hoogte van ons programma