Groene Engel & Ambitus present: Annelie + Robin Scherpen - Groene Engel Skip to main content

Groene Engel & Ambitus present: Annelie + Robin Scherpen

Concert

Groene Engel & Ambitus present: onder deze noemer presenteert Groene Engel in samenwerking met Ambitus unieke neoklassieke (pop)concerten. In deze serie presenteren dé componisten van nu zich in een intieme setting live aan jou.

Annelie
Als toetsenist en zangeres bij bekende Nederlandse artiesten als Eefje de Visser en Maaike Ouboter heeft Annelie haar sporen verdiend. Solo heeft ze ervoor gekozen om instrumentale muziek te maken, waarbij ze de piano als uitgangspunt neemt. Haar eerdere piano solo albums ‘After Midnight’ (2018) en ‘Hertz’ (2021) werden alom geprezen en bereikten op Spotify alleen bijna 50 miljoen streams. Op haar nieuwe EP wil zij echter meer diversiteit laten horen en experimenteren met elektronische elementen.

De EP ‘C’ is een bijzonder project dat tot stand is gekomen tijdens een turbulente periode in haar leven. Ze werd opnieuw moeder en tegelijkertijd kreeg ze te maken met de gezondheidsproblemen van haar ouders. De diverse emoties en de chaos van die periode zijn duidelijk voelbaar in de muziek op de EP. Zelf beschouwt ze ‘C’ dan ook als een experiment dat moest worden vastgelegd, een persoonlijke uitlaatklep in haar leven.
De titel ‘C’ heeft meerdere betekenissen. Het verwijst naar haar derde muzikale project, maar symboliseert ook het contrast tussen verleden en toekomst, vervulling en leegte, leven en dood. Bovendien is ‘C’ de voorletter van haar vader waarmee het een persoonlijk eerbetoon wordt.
Live geeft Annelie nieuwe invulling aan haar muziek en brengt extra bassist/toetsenist Merijn van de Wijdeven mee.

Robin Scherpen
Het verhaal van klassiek gitarist Robin Scherpen is er een van donker en licht. Door een aandoening aan zijn ogen was hij niet meer in staat om zijn partituren te lezen. Een even gewaagde als geslaagde oogoperatie dwong hem om bij zijn herstel een behoorlijke tijd in een donkere kamer te verblijven. Op pure intuïtie heeft hij daar zijn scheppingsdrang aangescherpt en zette hij de eerste stappen in het componeren. Daar is nu het album ‘For The Unseen’ uit voortgekomen. Er gloorde licht aan het einde van de tunnel.

Het album ‘For The Unseen’ is een eerbetoon aan die afgesloten periode en het besef dat intuïtie het enige is wat hij nodig heeft om te kunnen bestaan als artiest. ‘Zonder visuele ruis voel ik de volledige vrijheid om vanuit het hart te componeren.’ In de muziek, die er uit voortgevloeid is, neemt hij zijn publiek mee in het donker en weer terug het licht in. Hij vraagt hen zo af en toe hun ogen te sluiten, want vaak zien we zo veel meer zonder te kijken. Dat verhoogt de invoelbaarheid van zijn even aangrijpende als inspirerende verhaal.

 • Koop tickets
 • Entree
  € 18,00incl. servicekosten
 • Datum
  vrijdag 3 november
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  19:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma