film

Best of IDFA on tour 2018-2019

Best of IDFA on tour 2018-2019

The Best of IDFA on Tour is het programma van 4 documentaires met prijswinnaars en festivalfavorieten van IDFA 2018.

Programma:
16:00 - 17:18   Los Reyos
17:18 - 17:45   De man die achter de horizon keek
17:45 - 19:15   pauze: eet een hapje mee in Groene Engel! (zie info hieronder)
19:15 - 20:24   Don't Be a Dick About It
20:45 - 22:19   Island of the Hungry Ghosts
 

LOS REYES - Winnaar Special Jury Award for Best Feature-Length Documentary
Los Reyes is het oudste skatepark van de Chileense hoofdstad Santiago. Maar in zijn letterlijke betekenis (‘de koningen’) slaat de titel van deze film evengoed op Chola en Football, de twee zwerfhonden die van deze open ruimte vol rondrazende skateboards en lawaaiige tieners hun thuis hebben gemaakt. De tieners die hen omringen zijn kinderen uit alle lagen van de bevolking, ieder met een eigen verhaal.
Chili / 2018 / Regie: Bettina Perut
www.idfa.nl/reyes

DE MAN DIE ACHTER DE HORIZON KEEK -  Winnaar IDFA Special Jury Award for Children’s Documentary
Ruim veertig jaar geleden besloot Bas Jan Ader de stoute schoenen aan te trekken. Met een piepklein zeilbootje verliet hij de Amerikaanse kust om naar Engeland te varen. Negen maanden later werd dat bootje dobberend op zee teruggevonden. Zonder Bas Jan. Het is een verhaal dat filmmaker Martijn Blekendaal altijd heeft gefascineerd. Niet alleen vanwege die verdwijning zelf, maar door het hele mysterie eromheen.
Nederland / 2018 / Regie: Martijn Blekendaal
www.idfa.nl/horizon

DON’T BE A DICK ABOUT IT - Winnaar VPRO IDFA Audience Award
Peter en Matthew hebben allebei rood haar, groeien op bij hun ouders, zijn dol op elkaar en vliegen elkaar voortdurend in de haren. Peter is geobsedeerd door het televisieprogramma Survivor, waarvan hij de eliminatierondes elke dag volgens een onwrikbaar ritueel naspeelt. Zijn jongere broer Matthew heeft een extreme angst voor honden en probeert daar vanaf te komen.
Verenigde Staten / 2017 / Regie: Benjamin Mullinkosson
www.idfa.nl/dick

ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS - Winnaar Amsterdam Human Rights Award
De beelden van de krabbentrek op het in de Indische Oceaan gelegen Christmas Island hadden in een natuurfilm niet misstaan. Maar Gabrielle Brady contrasteert dit fenomeen in haar eerste lange documentaire met een heel andere vorm van migratie. De idealistische traumatherapeut Poh Lin bezoekt daar het zwaarbewaakte Australische detentiecentrum voor illegale immigranten, die er vaak jarenlang zonder enig perspectief worden vastgehouden. De kalme registraties van de gesprekken die Poh Lin met hen heeft vormen samen met andere observaties op het tropische eiland een intuïtief gecomponeerd, metaforisch mozaïek. 
www.idfa.nl/ghosts

Een dagkaart kost € 25,=.
Met een BankGiro Loterij VIP kaart betaal je € 20,= (alleen op vertoon van je VIPkaart) en Vrienden van Groene Engel betalen € 22,50.

Eet een hapje mee in Groene Engel tijdens de pauze!

Van 17:45 tot 19:15 uur is er een pauze om een hapje te eten. Dat kan in Groene Engel zelf, dat is lekker én makkelijk. Onze kok maakt een speciaal IDFA-buffet! Voor 15 euro kunt u deelnemen aan het IDFA-buffet. Reserveren kan via keuken@groene-engel.nl. We zien u graag 9 maart!

IDFA-buffet:

Koude gerechten

 • brood met kruidenboter
 • groene salade met gegrilde groenten
 • couscous salade
 • truffel saus / madam jeanette saus

 

Warme gerechten

 • Pomodori soep met basilicum room
 • Gepofte roseval krieltjes
 • Sugarsnaps met knoflookboter
 • Aardappelgratin
 • Gegratineerde bloemkool
 • Vis stoofpotje met hollandaise saus
 • Kippendijen in milde curry saus