Another Now + Frontstreet + Changing Tides - GE Heavy - Groene Engel Skip to main content

Another Now + Frontstreet + Changing Tides – GE Heavy

Concert

Belangrijk! Je hebt een coronatoegangsbewijs nodig voor dit event. Hiermee bewijs je dat je gevaccineerd bent, of negatief getest bent of dat je eerder corona hebt gehad. Klik hier voor meer info.

Metalcore formatie Another Now uit Eindhoven komt met zijn debuutalbum ‘OMNI’. De oorsprong van het album gaat terug naar het einde van 2019, toen de band de eerste beginselen van enkele nieuwe tracks ontwikkelde in de studio. Voor het eerst was de band flink aan het experimenteren met elektronische elementen van diverse muzikale stijlen en dit vormde de basis voor de toon van het album. Het album is geheel geproduceerd en gemixt door Rik Bosmans (bassist, vocalist & producer Another Now) en gemastered door Darius van Helfteren (Epica, Noisia, De Staat).

In het voorjaar van 2021 gaf Another Now al een tipje van de sluier door het releasen van een aantal singles van het aankomende album. Laatste single ‘Trojan’ laat een andere kant zien van de sound van Another Now zien in de vorm van een nu-metal track, waarin ze een moderne twist geven aan de donkere elektronica van Nine Inch Nails en de gemanipuleerde riffs en opzwepende refreinen van Limp Bizkit.

Frontstreet is een rap-metal band die eind 2015 is gevormd. In september 2017 kwam het debuutalbum ‘Reality Check’ uit. Het vijftal is al snel opgepikt door de media. Frontstreet heeft verschillende keren live in de studio bij 3FM gespeeld, is te zien geweest in het programma “De Nachtmerrie Van…” op NPO Zapp, en de videoclip voor de single ‘Bad Habit’ was een aantal maanden te zien op MTV Brand New. Met bijna een miljoen plays is Frontstreet op Spotify ook niet onopgemerkt gebleven. Door alle media aandacht zijn er diverse shows door het hele land gespeeld waaronder voorprogramma’s voor Limp Bizkit (officiële AFAS Live Aftershow), Crazy Town, Fleddy Melculy, Hacktivst, Dope D.O.D. en ook voor Hollywood Undead in een uitverkochte TivoliVredenburg Ronda zaal.

Changing Tides is een metal band uit Noord-Brabant, Nederland. De band haalt in hun muziek voornamelijk inspiratie en elementen naar voren uit zowel het metalcore als het deathcore genre. Met een gebalanceerde combinatie van stevige riffs en diepe breakdowns weten ze het publiek altijd in beweging te brengen.

In 2019 bracht de band hun eerste single de wereld in, namelijk ‘Disgraceful’. Dit nummer werd vanaf het eerste moment goed opgepakt en bracht een mooie aanloop voor het eerste zelf vernoemde EP “Changing Tides” dat een maand later volgde. Het album heeft al vele recensies gekregen en is opgenomen in vele grotere playlists.

In 2020 kwam de band met meerdere singles als ‘Pattern’, ‘White Eyes’, en ‘Guided’. Deze nummers gaven een nieuwe en frisse blik op de muziek die de luisteraar mag verwachten voor het toekomstige werk.

 • Koop tickets
 • Entree
  10,00incl. servicekosten
 • Datum
  zaterdag 30 oktober
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  20:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma