Engel Of Death Festival II : o.a. Rotting Christ + Terzij de Horde - Groene Engel Skip to main content

Engel Of Death Festival II : o.a. Rotting Christ + Terzij de Horde

Concert

Whoooopppp! De tweede editie van Engel of Deathfest is een feit met Rotting Christ, Terzij De Horde, Splinterbomb, Verwilderd, Headless Hunter, The Lucifer Principle, Daemorthan en Darkness Within!

8 vette Death/Black/Thrash/Groove Metal bands gespreid over 2 podiums spelen Back to Back, geen stiltes, geen overlap, 1 groot feest!

Rotting Christ
De Grondleggers van het black metal-genre in Griekenland. vanaf 1987 hebben ze de europese underground scene veroverd en 30 jaar laten zijn ze uitgegroeid tot 1 van de grootste black metal bands met hun eigenzinnige black metal.

Terzij De Horde
De nieuwe lichting van Dutch Black Metal wordt aangevoerd door Terzij De Horde met genre overstijgende metal: Black, Doom, Screamo, Hardcore. Dit zorgt voor een ruw emotioneel muzikaal spektakel.

Splinterbomb
Splinterbomb returns… nog één keertje dan! One off reunion show… all (ex-)members involved! Op 7 oktober komt Splinterbomb voor een exclusieve reünieshow weer bij elkaar, en hoe! Omdat Splinterbomb warme herinneringen heeft aan de Groene Engel werd de uitnodiging om op Engel Of Deathfest te spelen gretig aangenomen. Nog één keer knallen voor wat de naam Splinterbomb waard is! Verwacht een bijzonder optreden, met een rol voor alle muzikanten die bij de band hebben gespeeld. Dus ook bassist en Ossche held Michel Dappers én bassist van het eerste uur Arian van Hemert zullen hun opwachting maken. Only metal, no compromise. Bang you head and Rage to Rise!

Verwilderd
Deze Belgen brengen een mix van Death en Black Metal zonder restricties. Hun muziek brengt de koudheid van black metal met de hard-hitting riffs van Death Metal.

The Lucifer Principle
De Grooving Monstrous Death Metal machine komt naar Oss. Old School Death Metal met een New School sound. Ultra heavy grooves met pompende bass en stompende gitaren!

Daemorthan
Chthonic EP Release show. Voor Liefhebbers van bands woestbrullende, diepe grunts zoals Lamb of God en melodische, maar toch groovende riffs zoals At The Gates en Gojira is deze band een aanrader

Headless Hunter
Vorig jaar mochten ze het cafe van EOD openen, dit is zo goed bevallen dat ze dit jaar gaan afsluiten. Hun genadeloze Thrash is een gegarandeerd feest!

Darkness Within
Darkness Within gaat diep en zoekt naar lichtpunten in het donkerste donker en onderzoekt in haar songs en teksten de psychologie en spiritualiteit van de mens, waardoor de teksten op verschillende manieren kunnen worden gelezen en gehoord; van licht vertier tot diepzinnige kost.

Pre-order T-shirt
Pre-order je Engel of Deathfest 2023 T-shirt in je gewenste maat voor €24,95. De shirts zijn tot en met 26 september te bestellen en kun je 7 oktober tijdens het festival ophalen bij de kassa.

 • Koop tickets
 • Entree
  € 35,00incl. servicekosten
 • Datum
  zaterdag 7 oktober
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal, Cultuurlokaal
 • Tijden
 • Aanvang
  16:00
 • Zaal open
  15:00

Blijf altijd op de hoogte van ons programma