De Wereldmaaltijd - Global Goals & Thuis In Oss - Groene Engel Skip to main content

De Wereldmaaltijd – Global Goals & Thuis In Oss

Specials

*Jubileumeditie van De Wereldmaaltijd *

Update: In verband met het koude weer duurt De Wereldmaaltijd niet tot 20:00 uur, maar tot 19:00 uur! Zorg dus dat je er op tijd bij bent om van al je gerechten te genieten!

Kom jij ook proeven tijdens Wereldvoedseldag?

Zet dan zaterdag 16 oktober in je agenda. Op die dag organiseert Global Goals Oss samen met haar partners, o.a. Thuis in Oss, Groene Engel, ROC de Leijgraaf en de Kunstfabriek, voor de tiende keer de Wereldmaaltijd. En van deze jubileumeditie wordt een mooi feest gemaakt!

Bij verschillende kraampjes kun je genieten van overheerlijk eten. Loop met je strippenkaart langs de kraampjes en proef van de vegetarische hapjes. Deze kun je zelf aanvullen met een salade uit de saladebar. De Wereldmaaltijd wordt muzikaal opgeluisterd door troubadour Jeroen Princen. Ook voor de kleine proevers is er entertainment.

Tijdens deze middag zal Global Goals Oss het Wereldmaaltijd stokje na 10 jaar overdragen aan Thuis in Oss.

De locatie voor de Wereldmaaltijd is het Sint Barbara Park naast Groene Engel. Vanaf 15:00 uur tot 19:00 uur ben je van harte welkom om te komen proeven.

Bestel een Strippenkaart

Een Strippenkaart voor vier hapjes kost tien euro. Je koopt de strippenkaart via de ‘koop tickets button’ rechts van deze tekst. Je ontvangt dan een ticket met een barcode. Dit is je toegangsbewijs op die dag. Bij het scannen van je ticket ontvang je de Strippenkaart en een gratis consumptiemunt.

Wil je meer hapjes proeven? Dat kan. Tijdens de dag zijn losse kaartjes te koop van 2,50 euro.

Wat is Wereldvoedseldag?

Sinds 1979 is 16 oktober Wereldvoedseldag, deze dag gaat over bewustwording. Er is wereldwijd genoeg voedsel beschikbaar om iedereen te voeden, het is alleen ongelijk verdeeld. Op 16 oktober wordt aandacht gevraagd voor deze ongelijkheid. De Wereldmaaltijd is een lekkere, voedzame maaltijd van 10 euro waarin per persoon niet meer ingrediënten zijn verwerkt dan er beschikbaar zouden zijn bij een eerlijke verdeling van voedsel wereldwijd.

Blijf altijd op de hoogte van ons programma