De Vierde Macht - Firma Mes - Groene Engel Skip to main content

De Vierde Macht – Firma Mes

Theater

Firma MES ontsluit de onzichtbare binnenwereld van het centrum van de macht: een ministerie. Waar beleid en wetten worden bedacht, voorbereid en gemaakt. Waar duizenden ambtenaren op zoek zijn naar de ‘nieuwe bestuurscultuur’. Een verborgen wereld waar je als normale burger zelden toegang toe hebt, met zijn eigen ongeschreven wetten en regels.

Wat gebeurt daar, tussen de wolken en de straat? Hoe spreek je met z’n 180 duizenden met één mond? Hoe is het om te werken terwijl elke stap wordt vastgelegd, gecontroleerd en de buitenwereld argwanend meekijkt? Hoe transparant is transparant genoeg?

Firma MES onderzoekt het spanningsveld tussen burger, politiek en ambtenarij juist nu het wantrouwen in onze overheid steeds meer toeneemt. Brandend actueel locatietheater in het hart van de Nederlandse overheid, met worstelende ambtenaren in de hoofdrol.

Toneelschrijver Jannemieke Caspers won in 2019 het TheaterTekstTalent Stipendium voor Een vlinder van sneeuw. Ze omschrijft haar werk als “het creëren van een nieuw licht of perspectief op de bekende werkelijkheid. Ik schrijf graag over de wankele mens, die bang is onevenwichtig te (b)lijken.”

Componist van de Vierde Macht is Kaspar Schellingerhout. Zijn muziek varieert van catchy melodieën tot droomachtige theatrale soundscapes. Eerder maakte hij het geluidsontwerp voor IJS&VIS, Rishi en voor Oksigen ontwierp Kaspar een soundtrack die “van de stad een filmisch decor maakt” (de Volkskrant).

**Smaakt naar meer?
**
Met groot succes biedt Groene Engel al twaalf jaar op rij een Onbeperkt Theater Abonnement aan. Met dit abonnement kan je naar alle theatervoorstellingen voor volwassenen. Zo hoef je geen keuze te maken uit ons mooie, gevarieerde aanbod. Beleef theater van dichtbij en laat je verrassen door bekende én nieuwe professionele theatermakers!

 • Koop tickets
 • Entree
  € 20,00incl. servicekosten
 • Datum
  donderdag 17 oktober
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  20:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma