Vennart + Semistereo
concert

Oceansize en British Theatre frontman Mike Vennart

Vennart + Semistereo

Vennart + Semistereo

Oceansize en British Theatre frontman Mike Vennart

Mike Vennart, frontman van OceansizeBritish Theatre én livegitarist van Biffy Clyro komt naar Oss. Het ijzersterke debuutalbum The Demon Joke dat in 2015 verscheen belooft veel goeds voor het album To Cure A Blizzard Upon A Plastic Sea dat dit jaar uitkomt.

Niet te missen concert voor liefhebbers van o.a. Aereogramme, Dredg en Amplifier.

Vennart

In de bezetting van Vennart herkennen we niet alleen frontman Mike, maar ook Steve Durose, Richard "Gambler" Ingram (beiden Oceansize) en drummer Denzel. Het debuutalbum The Demon Joke is het resultaat van een man met een hoofd vol briljante ideeën die de duisternis in duikt en daar het licht zag.

De tweede plaat To Cure A Blizzard Upon A Plastic Sea komt 14 september dit jaar uit. Dit album is een combinatie van hypnotische texturen en fuzzy gitaren met daaronder nog altijd onmiskenbare funky baslijnen. De muzikale geest en het creatieve brein van Mike Vennart draaien nog altijd op volle toeren, dat is duidelijk.

Semistereo

Semistereo absorbeert haar omgeving zonder in herhaling te vallen, combineert grootstedelijke structuur met de gepassioneerde weidsheid van het nieuwe land en het resultaat valt het best te beschrijven als een verfrissende kruising van Post- en Progressive Rock.

Uit IJzersterke melodieën, sfeervolle soundscapes en bijtende volumineuze erupties worden de songs opgebouwd, zoals een Japanse meesterzwaardsmid laagje voor laagje een "Saijo Owazamono" maakt... Semistereo is bij vlagen grillig en onvoorspelbaar, maar altijd "in your face" en kwalitatief hoogwaardig. Tekstueel worden thema's als sociale vervreemding en de verschrikkingen van technologische ontwikkeling niet geschuwd.