concert

Liedjes met een spatje sarcasme en een krokodillentraan

PingPongPoëzie + André van den Bogaart

PingPongPoëzie + André van den Bogaart

Liedjes met een spatje sarcasme en een krokodillentraan

PingPongPoëzie 
www.pingpongpoezie.nl
Hun videoclips zijn creatief, geniaal, grappig en confronterend, maar bovenal is PingPongPoëzie uit Tilburg een band om live gezien te hebben. De band schrijft liedjes over opgroeien in Tilburg, meisjes en de weg kwijt zijn.

Maar boven alles laten deze Tilburgse muziekvrienden poëzie uit hun harten spreken. Bij gebrek aan een betere term noemen zij zichzelf een Foelsbent: van ordinaire carnavalscult en pompende protestpop tot existentiële zielenzang. Met een spatje sarcasme en een krokodillentraan vertellen de Nederlandstalige teksten hun verhaal; wat ze meemaken, wat hen raakt en wat hen inspireert.

André van den Boogaart

Recht uit het hart; een term die te pas en te onpas wordt ingezet om het werk van een songschrijver te duiden. Als het op iemand van toepassing is, dan geldt dat voor André van den Boogaart. Geen quasi-poëtisch geneuzel, maar ruw houten teksten uit het leven gekerfd. In het Nederlands, want daarmee kan hij zijn - op z'n zachtst gezegd - dynamische levenswandel het scherpst duiden. Die verhalen zet hij op een muzikale basis van ongerepte country en drassige blues.

“(…) We mijmerden bij beluistering meermaals dat we hier te maken hadden met een Nederlandstalige CW Stoneking. (…) Het is hoog tijd dat u kennis maakt met deze sympathieke, boeiende artiest!” Rootstime.be

DJ The Dolphin

Deze zondagmiddag begint én eindigt met heerlijke plaatjes gedraaid vanaf vinyl door DJ 'The Dolphin'. DJ The Dolphin draait veel rock 'n' roll uit de sixties en obscure disco funk met af en toe een flinke hit die iedereen kent.