concert

Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers Band

Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers Band

Dit najaar kom Leif de Leeuw Band naar Oss met een exclusieve show waarin een ode wordt gebracht aan de muziek van de legendarische The Allman Brothers Band.

Leif de Leeuw Band

Leif de Leeuw Band behoort tot de top van de Nederlandse muziekscene en is geformeerd rondom de getalenteerde multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw. Zanger/gitarist Sem Jansen, drummer Tim Koning en bassist Boris Oud completeren het veelzijdige kwartet. De band speelt bluesrock met dampende riffs en snijdende twin-leads, overgoten met een vette seventies saus. 

Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour en The Allman Brothers Band. In april 2017 speelde Leif de Leeuw Band als support van Devon Allman, de zoon van de legendarische Gregg Allman. Een maand later overleed Gregg aan de gevolgen van leverkanker. Dat betekende het einde van het Allman Brothers tijdperk. Voor de Leif de Leeuw Band een trigger temeer om het nalatenschap van deze inspirerende Allman Brothers voort te laten bestaan in een zinderende show.

The Allman Brothers Band
Wie in de afgelopen jaren een show van de Leif de Leeuw Band heeft gezien weet dat het geen standaard blues-band is. Leif: “We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend.” Bands als The Allman Brothers band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn daarom ook flinke inspiratie voor de band. “The Allman Brothers band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden.” aldus Leif. “The Allman Brothers hadden de unieke gave om van een song van drie minuten die al te gek was, een jam te maken van een kwartier, die van het begin tot einde interessant bleef. Deze vrijheid van het jammen proberen wij live ook te vangen.”

Special guests
Om tijdens de tribute-shows zo dicht mogelijk bij The Allman Brothers band te komen is de hulp van een aantal muzikale vrienden ingeroepen. The Allman Brothers band speelde met twee drummers, daarom schuift Joram Bemelmans aan. Op toetsen zal multitalent Rick Linzel meespelen. En last but not least, als extra zanger en gitarist Jasper Schalks.