concert

IJzige ravage van black metal

Kjeld + Ggu:ll

Tweemaal ijzige black metal en doom van eigen bodem.

Kjeld + Ggu:ll

IJzige ravage van black metal

Tweemaal ijzige black metal en doom van eigen bodem.

Kjeld

Kjeld is de belichaming van een ijzige ravage van black metal. Geïnspireerd door hun roots, komt de band voort uit de rijke geschiedenis en legendes van Friesland. Deze legendes zijn (net als de muziek) bezaaid met strijd, triomf, wraak, somberheid en angst.

In de eerste jaren na de geboorte, heeft Kjeld zich gericht op het ontwikkelen van zijn kern en in 2010 werd hun eerste EP uitgebracht. Sinds deze release is het concept van Kjeld verder ontwikkeld, wat leidde tot het uitgebrachte debuutalbum Skym in maart 2015 door Hammerheart Records.

Geïnspireerd door de geschiedenis van Friesland, samen met oude rituelen, mythen en gewoonten kan Kjelds muziek worden gekenmerkt door een mix van koude atmosferische passages en brute aanvallen. Vocals worden in het Fries gebracht, want dat is de enige manier om verbinding te maken met het omringende concept.

GGU:LL

GGU:LL is een vierkoppige doomband uit Tilburg, die zich inspant om intens zware muziek te maken. De huidige line-up werd gevormd in 2009 en is sindsdien op zoek gegaan naar de essentie van hun composities. In deze zoektocht zijn veel creaties gemaakt, die later later vernietigd zullen worden. Als creatieve kracht is de band altijd bezig met de zoektocht naar de (nihilistische) kern van inspiratie.

GGU:LL gebruikt deze abyssale ervaring als basis om hun muziek te creëren. Resulterend in riffs met lagen die basic, maar toch welsprekend zijn. Live is de band een reis in de geest. Een middel om uit de realiteit te stappen en dieper en dieper in de muziek op te gaan.

Het debuut Dwaling bevat riffs, overgangen en tonen die gemaakt zijn om sfeer op te roepen. De zes tracks nemen je mee van noise naar dissonanten, gecombineerd met heldere riffs en vervormde en vernietigde passages. Dwaling is in 2016 op cd en vinyl uitgebracht door Ván records en op cassette door Tartarus records.

“Join us in our pursuit to sing, dance and praise the abyss.”