concert

Erwin Java Band feat. Kat Riggins

Erwin Java Band feat. Kat Riggins

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood's Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Na de dood van zanger Harry Muskee richtte hij King Of The World op, dat internationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht.

Erwin Java

Na de dood van zanger Harry 'Cuby' Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018  te verlaten.

In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen.

Het materiaal van deze geweldig ontvangen plaat staat tijdens een concert centraal.

Kat Riggins

Kat Riggins was tot 2015 nog volledig onbekend in Nederland (en de rest van Europa). Doch daar kwam verandering in ná een tour in de Benelux, met o.a. optredens in de North Sea Jazz Club Amsterdam en een optreden in Boxmeer op ‘’Blues Alive”.

In 2017 was ze wederom in Nederland voor een aantal optredens, waaronder Grolloo, de thuishaven van Johan Derksen. Die zag haar en ter plekke werd besloten om haar toe te voegen aan de Theatertour ‘’Johan Derksen Keeps The Blues Alive’’ ! Ook mocht ze tussendoor opdraven in het populaire tv-programma Voetbal Inside om één van haar favoriete nummers ten gehore te brengen met de band van Danny Vera. Inmiddels is haar nieuwe CD ‘’In The Boys Club’’ uit.

Niet geheel toevallig maakt ook Erwin Java onderdeel uit van Derksen’s Theatertour.