concert

Support: Malibu

De Kift

De Kift

Support: Malibu

30-jarig
De Kift speelt Top 30, samengesteld door fans
Feesten, feesten, feesten! In dit jubileumjaar doet De Kift er nog een schepje bovenop. En niet alleen, maar samen met trouwe publiek dat eerder dit jaar hun vijf favoriete liedjes van De Kift kozen. In het online stemformulier stonden alle honderdnegentig nummers die De Kift maakte: dertig jaar tomeloze energie, weemoed, intimiteit en euforie met liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur. Uit deze keuze van het publiek is de De Kift Top 30 samengesteld. Deze wordt tijdens het jubileumjaar live gespeeld. De jubilaris heeft er zin in.

De Kift

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met een danige dosis gecontroleerde chaos brengt De Kift een megamooie mix van magnetiserende muziek en Nederlandstalige liedteksten samengesteld uit de wereldliteratuur. De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 elf studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland.

De Kift wordt vaak gezien als een grote familie: met Ferry Heijne als zingende en blazende frontman, neef Pim op gitaar en broer Marco als muzikale manus-van-alles (zang, percussie, autoharp, steeldrums, toetsen). Vader Jan speelde tot 2015 trompet en moeder An deed jarenlang de merchandise. Drummer Wim ter Weele is weliswaar geen familie, maar staat samen met Ferry als medeoprichter en artistiek leider van De Kift vanaf het prilste begin in de muzikale en organisatorische basis. Daarnaast is Wim verantwoordelijk voor de decors en de vormgeving van alle handgemaakte, bijzondere albumverpakkingen.

Malibu

www.malibumalibu.nl
 

Denk bij Malibu aan aan Beck, Jonathan Richman, Meindert Talma, Wu-Tang Clan en Stuurbaard Bakkebaard die op een afgelegen eiland een enorme sorbet delen.

Deze mannen maken zweterige pop met invloeden uit de hiphop, garagerock en exotica. Eigenzinnige Nederlandstalige teksten vol ironie, losers en mededogen. De band bracht in 2016 haar debuutalbum uit (“Een heerlijk plaatje!” – OOR) en heeft live zoetjes aan een dikke reputatie waarin energie en bravoure met een laat-het-lekker-los-mentaliteit wordt gemixt.

Malibu speelde op o.a. Hongerige Wolf, Burning Down The House, Piet Naus Memorial Festival en Eindfeest Timboektoe. Malibu is een tijger die door een brandende hoepel springt. Malibu is slowen met Stuntman Mike. Malibu is een sauna in Tilburg Noord. Zet die schroom overboord en geef je over. Kan jou het verrekken.