concert

+ Big Bo and his Voodoo Machine

Albert Cummings AFGELAST

Albert Cummings AFGELAST

+ Big Bo and his Voodoo Machine

AFGELAST

Dit concert is helaas afgelast. Gekochte kaarten zullen worden terugbetaald. Kaartkopers worden daarvan per e-mail op de hoogte gebracht.

De muzikale carrière van Albert Cummings hangt van toevalligheden aan elkaar. Omdat zijn handen te klein zijn voor de gitaar krijgt hij op 12 jarige leeftijd een banjo in zijn handen geduwd. Van zijn vader leert hij de eerste akkoorden en wordt hij een grote bluegrass fan. 

Jaren gaan voorbij en Albert luistert naar de eerste platen van Stevie Ray Vaughan. Intussen werkt hij als timmerman in het aannemersbedrijf van zijn vader en lijkt het erop dat hij als 4e generatie het later zal overnemen. Als hij op een avond de tourbus van Stevie Ray Vaughan door de stad ziet rijden besluit hij naar het optreden te gaan. Dat optreden verandert zijn visie en als hij de zaal uit loopt, besluit hij de banjo aan de wilgen te hangen.

Op 27-jarige leeftijd gaat hij met zijn vrouw naar de bruiloft van een vriend. De band, die er speelt, vraagt of hij een paar nummers mee wil spelen. En zo klimt Albert na enige aarzeling voor het eerst op een podium. Opnieuw een life-changer: hij weet dat dit is wat hij wil.

Samen met een gitarist die ook op het feest is, begint hij een bluesband en trekken ze van club naar club. Binnen een jaar verdienen ze tijdens een “open podium” avond een ticket voor de International Blues Challenge, wat vele deuren opent. Zo werkte Cummings samen met Double Trouble, de ritmesectie van Stevie Ray Vaughan. Ook stond hij op het podium met B.B. King, Johnny Winter en Buddy Guy.

Blues wordt het beste live geserveerd, met een enthousiast publiek en een “killin’ band”. En dat is precies wat Albert Cummings doet. Hij is dit jaar voor het eerst te horen en te zien in Europa en ook nog eens in Oss!

Line-Up:
Albert Cummings (Guitar)
Warren Grant (Drums)
Yanko Valdes (Bass)

www.albertcummings.com

Big Bo and his Voodoo Machine

Big Bo is al ruim 30 jaar een begrip op de wereldwijde bluespodia. Hij ontving verschillende awards voor zijn werk en tourt vrijwel continue als semi-akoestische one-man-band. Nu is hij ook te zien met zijn nieuwe formatie Big Bo and his Voodoo Machine. Een eclectische bluesband die de stijl en het geluid laat horen van vlak na de migratie uit de Mississippi Delta, toen de blues elektrisch werd. De “Big City Sound”, met stijlvarianten als Memphis swing, ronkende Chicago Blues, de bezwerende voodoo sound uit New Orleans en de mysterieuze Mississippi Hill Country Blues.

Naast het eigen werk horen we songs langskomen van onder meer Muddy Waters, R.L. Burnside, Howlin’ Wolf en vele anderen. De band is echter geen blues coverband; het zorgvuldig gekozen materiaal wordt vol overgave gebracht en de band bezit van meet af aan een duidelijk eigen smoel, met liefde voor de blues maar wel op haar eigen, pure manier. Precies zoals dat hoort in het genre; blues moet je voelen. Big Bo and his Voodoo Machine grooved, ronkt, zweet en swingt en weet vooral door de intensiteit en puurheid waarmee het repertoire wordt gebracht een emotie los te maken bij het publiek die doet snakken naar meer.

Big Bo wordt eind 2015 benaderd door Paul Damen (drums) en Richard Wallenburg (bas) om een nieuwe band te vormen. Met deze ritmemachine, bestaande uit ervaren musici die hun sporen ruim hebben verdiend duikt de band de repetitieruimte in. Meteen is er een klik tussen deze muzikanten en al snel speelt de nieuwe formatie succesvol op gerenommeerde bluespodia en festivals.

Big Bo, een meester op het gebied van traditionele Delta, Piedmont en Ragtime blues laat met zijn gloednieuwe formatie Big Bo and his Voodoo Machine het geluid van de jaren ‘40 en ‘50 herleven. Op de rand van de overgang naar de elektrische blues uit Chicago, Memphis, New Orleans en met een knipoog naar Texas Blues zet de band een dampende en swingende set neer en waant het publiek zich even in een rauwe, swingende Juke Joint in Chicago of Memphis.

Website: http://bobrocken.nl

Big Bo and his Voodoo Machine. Foto: Vera van Faasen
Big Bo and his Voodoo Machine. Foto: Vera van Faasen