concert

Energieke 90's post-, noise- en mathrock

It It Anita + Lysistrata + Mexican Surf

It It Anita + Lysistrata + Mexican Surf

Energieke 90's post-, noise- en mathrock

Vanavond een dikke, vette double bill met Lysistrata en It It Anita bij Groene Engel voor liefhebbers van 90's rock zoals Fugazi, At The Drive In, A Place To Bury Strangers en Sonic Youth. Natuurlijk met de Osse support Mexican Surf!

Lysistrata

Fans van FugaziAt The Drive InA Place To Bury Strangers opgelet! De jonge, virtuoze band Lysistrata speelde eerder op Eurosonic, Reeperbahn, MaMa-festival en Dour en dat is niet voor niks. De energie spat van het podium bij deze retestrakke band. Muzikaal laveren de Franse rockers tussen post-, noise- en mathrock waarbij een ongekende livedynamiek ten gehore wordt gebracht.

Alsof dat al niet genoeg energie is voor een vrijdagavond bij Groene Engel completeert It It Anita de bil met een stevige dosis '90s noise rock riffs.

It It Anita

It It Anita, is het resultaat van een samenwerking tussen meerdere leden van het label Jaune Orange. Deze onvermoeibare gasten waren al op alle toonaangevende Belgische podia te zien en mochten daarnaast ook aan de bak op internationale showcasefestivals als Eurosonic en The Great Escape.

Tijdens hun energieke liveshows laten ze 90’s invloeden los op het publiek (denk aan Sonic Youth en At The Drive In) en overdonderen ze met grillige gitaren.

De ene keer klinken ze rechttoe-rechtaan, de andere keer gaat het er complexer aan toe. Een constante is echter de rauwe intensiteit die live nog indrukwekkender overkomt dan op plaat.

Mexican Surf

De Osse band Mexican Surf balanceerd deftig tussen de ballen van Iggy Pop en de puntschoenen van Nick Cave. Gecontroleerd harde songs, de oorzaak van jouw pijnlijke oortjes. Puntige baslijnen, oorverdovende gitaarsolo's, kneiterharde drums en een zanger die je verdriet zal delen met de rest van de wereld. Niemand verlaat de zaal zonder kleerscheuren of een bloedneus...