Clearwater Creedence Revival (UK) (All Stars Band) - Groene Engel Skip to main content

Clearwater Creedence Revival (UK) (All Stars Band)

Concert

Een jaar geleden was deze band al te gast in Groene Engel en wat was dat een feest! We zijn dan ook blij dat ze ook deze keer Oss in de tourlijst hebben opgenomen.

Clearwater Creedence Revival (UK) (All Stars Band)
In de winter van 1998 werd Clearwater Creedence Revival opgericht. De originele naam was Creedence Clearwater Revived. De band werd geformeerd door Peter Barton en Geoff Hammond. In 2018 viert de band haar 20 jarig bestaan terwijl het in dat jaar ook 50 jaar is geleden dat CCR werd opgericht.

De huidige bezetting is Peter Barton, 15 jaar zanger van The Animals, Geoff Hammond, ex Danny Laine Band (Paul McCartney’s Wings & Moody Blues), Graham Pollock, ex The Hollies (Eric Haydock’s) en Alan Sagar, ex Slack Alice. Het concert bevat alle CCR klassiekers zoals Have you ever Seen the Rain, Lordi, Proud Mary, Fortunate Son, Who’ll Stop the Rain, Run Thru the Jungle, Suzi Q en vele anderen in een geweldige show van ruim anderhalf uur.

Ode aan Creedense Clearwater Revival
Het was John Fogerty’s ruige en niet te imiteren stem, alsmede het afleveren van geweldige melodieën waardoor Creedence Clearwater Revival in één keer de prominente Amerikaanse single band werd uit de late 60’s en de vroege 70’s . De door CCR op single uitgebrachte versies van Dale Hawking’s “Suzy Q” en ‘Screaming’ Jay Hawking’s “ I put a Spell on You” waren de eerste grote hits van CCR. Met het uitkomen van het tweede album “Bayou Country” werd CCR plots de populairste rockband in Amerika.

Door het verschijnen van een single met aan twee kanten gouden hits, ”Proud Mary” en “Born on the Bayou”, domineerde CCR ruim twee jaar de radio top 40 zonder teleurstellingen bij het anti- commerciële Rock publiek te veroorzaken. CCR’s ruige rocksongs hadden vaak een politieke en culturele inhoud wat aanleiding was dat het kwartet in 1969 op het Woodstock festival verscheen. CCR had in 1969 en 1970 zeven grote hits: “Bad Moon Rising”, “Green River”, “Fortunate Son”, “Down on the Corner”, “Travelin Band”, “Up around the Band” en “Lookin out my Backdoor”.

CCR viel in 1972 uiteen. In 1995 begonnen twee oud leden van CCR, Stu Cook en Doug Clifford met een tournee onder de naam Creedence Clearwater Revisted. Voormalig frontman John Fogerty ging nog een enkele keer op tournee maar bleef zich voornamelijk bezig houden als studio muzikant.

 • Koop tickets
 • Entree
  € 19,50incl. servicekosten
 • Datum
  vrijdag 14 april
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  19:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma