Ceramic Circus - Julian Vogel in samenwerking met House of Panama - Groene Engel Skip to main content

Ceramic Circus – Julian Vogel in samenwerking met House of Panama

Theater

*Spanning hangt in de lucht. Welkom bij CERAMIC CIRCUS, waar keramiek en circus elkaar ontmoeten – een spel met het risico op breuk. *

Julian Vogel daagt de intuïtie van het publiek uit: we verlangen naar de knal van barstend keramiek, maar hopen de breekbaarheid ervan te behouden. Een paradoxaal verlangen dat zich uitdrukt in een nooit eindigend tromgeroffel, een fiets die alle gewoontes trotseert, borden die dansen op vishengels en een persoon die worstelt om evenwicht te vinden op rolschaatsen.

Het publiek wordt ondergedompeld in een wereld waarin de spanning niet alleen wordt gevoeld, maar ook geleefd. Met elke ademhaling, met elke beweging worden nieuwe perspectieven onthuld en nodigen ze je uit om de stilte binnen te treden die achter het lawaai schuilgaat. Door geduldig te observeren, wordt het mogelijk om rust te vinden en de kansen en mogelijkheden voor spanning te onderzoeken. Plotseling horen we dingen waar we minuten daarvoor nog doof voor waren. In deze spanning vergeten we al onze verwachtingen. CERAMIC CIRCUS is een uitnodiging om het vanzelfsprekende in vraag te stellen en, in een feestelijke handeling, het gewone te veranderen in iets magisch.

CERAMIC CIRCUS is het nieuwe solowerk van de Zwitserse kunstenaar Julian Vogel. Het werk is een eigentijdse verwijzing naar het traditionele circus en neemt zijn kwaliteiten over: het schijnbaar onmogelijke mogelijk maken, verwachtingen opbouwen en doorbreken, en magie en illusie vieren in nieuw gecreëerde werelden. Een vluchtig poëtisch gebaar dat in het geheugen blijft hangen.

**Smaakt naar meer?
**
Met groot succes biedt Groene Engel al twaalf jaar op rij een Onbeperkt Theater Abonnement aan. Met dit abonnement kan je naar alle theatervoorstellingen voor volwassenen. Zo hoef je geen keuze te maken uit ons mooie, gevarieerde aanbod. Beleef theater van dichtbij en laat je verrassen door bekende én nieuwe professionele theatermakers!

 • Koop tickets
 • Entree
  € 20,00incl. servicekosten
 • Datum
  donderdag 28 november
 • Locatie
  Cultuurpodium Groene Engel
 • Ruimte
  Zaal
 • Tijden
 • Aanvang
  20:30
 • Zaal open
  20:30

Blijf altijd op de hoogte van ons programma