film

Regie Lulu Wang // VS 2019 (111 min.)

BuitenBios on Tour / The Farewell

BuitenBios on Tour / The Farewell

Regie Lulu Wang // VS 2019 (111 min.)

Let op: gratis ticket nodig voor BuitenBios!

Door corona en de regels die we omtrent het virus in acht moeten nemen, verloopt een bezoek aan de BuitenBios dit jaar wat anders dan je gewend bent. Op alle locaties kun je een uur voor aanvang een gratis ticket krijgen en vervolgens kan je dan gaan zitten. Op de meeste locaties, uitgezonderd Schaijk, staan alle stoelen al klaar. Je hoeft dus geen stoel mee te nemen. In Schaijk zijn de plekken waar je kunt gaan zitten gemarkeerd en is het raadzaam een eigen stoel mee te nemen. Voor elke locatie is een beperkt aantal tickets beschikbaar. Ben op tijd, want op is op!

BuitenBios op plein voor De Phoenix in Schaijk: The Farewell 

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina, Golden Globe winnaar 2020) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar eigenzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.

In verband met coronamaatregelen (anderhalve meter afstand): Op het plein staat gemarkeerd waar je kan zitten. Neem voor deze locatie een eigen stoel mee. Vol is vol!

BuitenBios on Tour

De eerste weken van september staan in het teken van de Groene Engel BuitenBios on Tour! Deze editie is wat anders dan voorgaande jaren omdat we ook buiten rekening moeten houden met de anderhalve meter afstand regel. Het aantal zitplaatsen is daardoor op elke locatie wat beperkter. Ben dus op tijd, want vol is vol! Op enkele locaties staan al stoelen klaar. Check in bovenstaande tekst hoe het op deze locatie geregeld is.

Toegang is gratis. Een kleine bijdrage in de pet na afloop wordt zeer gewaardeerd.

Klik hier voor het complete BuitenBios on Tour programma: BuitenBios on Tour agenda